Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Szt. Márton napi újbor ünnep bormustrával Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.
ImageA néphagyomány szerint számtalan szokás, történetet kötődik Szent Márton napjához, amelyet a Noé-Hegyi Szent István Borlovagrend szeretne még „hagyományosabbá” tenni városunkban. Ezért egy olyan programsorozattal kedveskednek a borlovagok a Székesfehérvárra látogatóknak, amelyben központi szerepet tölt be a bor és azon művészeti ágak, amelyek ihletet merítettek e zamatos nedűből.

„A borfogyasztók körében jelentős érdeklődés nyilvánul meg az új, 2008-as évjáratú bor minőségére vonatkozóan.” – tudtuk meg Bognár Zoltántól, a Borlovagrend nagymesterétől –„A nagyon fiatal, könnyű, friss és gyümölcsös karakterű primőr borok egyre korábban jelennek meg a piacon.”

A néphagyományok és a borfogyasztók igényeinek egybeesése nyomán fogalmazódott meg az újboroknak - Szt. Márton napjának ünnepén - újbor mustra alkalmával történő minősítése a „Szt. Márton Bora” cím elnyeréséért. Az újbor mustra alkalmával - a Hiemer házban, Szt. Márton napján történő megmérettetéséhez és szak- értői bírálatához - az érdeklődő bortermelők, borosgazdák, hobbiborászok és a borlovagok fajtánként 1 palack mintával a helyszínen jelentkezhetnek.

Az újborok közül a legjobb kapja a „Szt. Márton Bora” megkülönböztető cím viselésére feljogosító oklevelet. A Borlovagrendet Szt. Márton napi újbor ünnepen borkóstolóval a Hegedűs Családi Borászat és a Lics Pince képviseli.

Esemény:

Szt. Márton-napi Újbor ünnep bormustrával

Helyszín: Székesfehérvár, Hiemer ház Időpont: 2008. november 11. (kedd) Márton nap

Program:

Noé - Hegyi Szt István Borlovagrend műsorblokkja

- Madaras terem 1. em:

16:00 - Szt. Márton napi újbor mustra: "Szt. Márton Bora " cím elnyeréséért a borlovagok és a közönség által hozott újborok helyszíni, szakértői minősítése, kérjük a benevezni kívánó szőlő és bortermelők fajtánként kérjük minimum 1 -1 palackkal hozzon magukkal a mustrára !

- Házasságkötő terem: Bor – hagyomány – kultúra. 1

7:00 - Borversek – Azurák Mihály, a bor költője ad elő saját verseiből.

17:10 - A Noé-Hegyi Szt.István Borlovagrend bemutatkozása.

17:20 - Megemlékezés Szt. Mártonról – Előadó: Smohay András művé- szet történész.

17:30 - Újbor szentelés – Dr. Spányi Antal megyéspüspök

17:40 - Eredményhirdetés: oklevél átadása. „Szt. Márton Bora” újbor mustra győztesének.

- Aula: Borértékesítés a borlovagrendhez kötődő pincészetek kínálatából: - H e g e d ű s Családi Borászat és L i c s Pince.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >