Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Autósok figyelem!
Autósok figyelem! Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. április 22.
A székesfehérvári Közterület-felügyelet egy fontos baleseti gócponton helyezett ki kamerát, hogy ezzel is hozzájáruljanak a koccanások, vitás esetek számának csökkenéséhez. Már az első pár napban is rengeteg szabálysértőt rögzített az eszköz, ezért most az autósokhoz fordulnak: egyrészt a kihelyezett kameráról tájékoztatják a közlekedőket, másrészt szeretnék felhívni a figyelmet arra, hogy a szabályok betartásával sokat tehetünk mindannyiunk biztonságáért.

 

Már a próbaüzem idején is rengeteg szabálysértést láttak a térfigyelő központban szolgálatot teljesítő közterület-felügyelők a Mészöly Géza és a Malom utca kereszteződésében kihelyezett kamerán keresztül. A Zichy liget mellett közlekedő autósoknak a Mátyás király körút, valamint a Malom utca felől is kötelező haladási irány tábla jelzi, hogy jobbra kell fordulniuk a Mészöly Géza utcai kereszteződésben – sokan ennek ellenére egyenesen vagy balra kanyarodva hajtanak tovább. Gyakran történik koccanásos baleset is itt, ami veszélyes mind a közlekedők személyi épségére, mind az anyagi értékekre nézve.


A Polgármesteri Hivatalban működő Közterület-felügyelet kiemelt szerepet játszik a város közbiztonsága, a közösségi együttélési szabályok betartatása terén. Fontos feladatuk a közlekedés biztonságának erősítése is, a közbiztonsági szerepén túlmenően ennek jegyében került a legújabb térfigyelő kamera a Mészöly Géza utca – Malom utca kereszteződésébe. Nem a bírságolás, hanem a közlekedési szabályok betartatása a fő cél, éppen ezért a Közterület-felügyelet ezúton is felhívja az autósok figyelmét, hogy ne csak ezen területen, hanem általánosságban, a közúti forgalom résztvevőjeként fokozott figyelemmel közlekedjenek! A szabályok betartásával nemcsak a büntetést kerülhetik el a sofőrök, hanem – ami a legfontosabb – csökkenthető a káresetek száma és sokat tehetünk mindannyiunk biztonságáért.

 

 
< Előző   Következő >