Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hírek Börgöndről - jobb pozícióba került a Város Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 09.

ImageSzékesfehérvár Megyei Jogú Város képviselő-testülete rendkívüli közgyűlésen tárgyalta meg a Börgöndi Repülőtér ügyét. Hangsúlyozni kell, hogy most nem magáról a reptérről, a fejlesztésről döntött a Város – hiszen arról már 2005-ben, illetve azt megelőzően az akkori városvezetés, illetve a Közgyűlés már határozott -, hanem, hogy a Szabályozási Terv módosítása mellett hogyan lehet a Város pozícióit javítani ahhoz a szerződéshez képest, amit a Közgyűlés korábban elfogadott, s a városvezetés aláírt.

Dr. Cser-Palkovics András frakcióvezető sajtótájékoztatóján elmondta: sajnos csak most derült ki, hogy a 2005-ös szerződésben több tekintetben is pontatlanságot találunk, ezért az Önkormányzat pozíciói nem voltak olyan erősek, mint amilyenek lehettek volna. Ehhez képest lehet értékelni azt a szerződés-módosítást, amire most sor került.

Függetlenül attól, hogy az eredeti állapothoz képest el lehetett volna érni a jelenleginél jobb pozíciókat is, a Polgári Frakció előrelépésnek tekinti, hogy a közművesítés költsége nem a Várost terheli, ami 1-1,5 milliárd forintos tehertől szabadítja így meg az Önkormányzatot. Azt is fontosnak tartják, hogy amennyiben meghatározott határidőn belül nem épül meg a repülőtér, komoly bevételekhez juthat az Önkormányzat. Ha pedig egyáltalán nem épül repülőtér, akkor elszámolással ugyan, de visszavásárolhatja.

 

Image
Fotó: Temesvári Márta

Ezek nagyon fontos előrelépések, ahogy az is, hogy megépülhet a börgöndi bekötőút a következő évben, amihez a befektető egy nagyon komoly támogatást nyújt.

Ezen kívül örömteli hír, hogy nem vált teljesen reménytelenné a székesfehérvári sportrepülés kérdése. A frakcióvezető szerint az Önkormányzat tartozik annyival az Albatrosz Repülő Egyesületnek, hogy ne hagyja magára, s azt a 15 millió forintos támogatást, amit korábban a befektető ígért, - amennyiben meg tud állapodni az Egyesülettel – biztosítsa. S még fontosabb az, hogy amikor az Egyesület meg tudja találni azt a területet, ahol létesíthető egy új, sportcélú repülésre alkalmas repülőtér, akkor a Város járuljon hozzá annak létrehozásához.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1101&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1067&Itemid=35

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=840&Itemid=35

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1731&Itemid=1

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >