Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Sárospataki Országos Választmány beszámoló Nyomtatás E-mail
Írta: Demeter Zita, a Fidelitas Országos Választmányának tagja   
2008. november 12.

ImageA Fidelitas soron következő 2008. november 7-8- ig tartó Országos Választmányának Sárospatak adott otthont. A város történelmi, politikai jelentősége kiemelkedő, hiszen 800 évvel ezelőtt itt született Árpád-házi Erzsébet, a vár hősiesen állta a sarat a Rákóczi szabadságharc küzdelmei alatt, valamint nagy múltú iskolaváros a "Bodrogparti Athén" jelzőt is méltán vívta ki magának, s mintegy 300 évvel korábban ugyanitt került megrendezésre Magyarország kuruc országgyűlése. Többek között ezen évforduló alkalmából esett a választás eme festői szépségű zempléni helyszínre.

A választmány résztvevői péntek este 18 és 20 óra között a főiskola Dezső Lajos Kollégiumában regisztrálhattak és foglalhatták el szálláshelyeiket. Ezt követően az Újbástya Rendezvénycentrumba, amely ez évben került átadásra. A komplexumban található kávézó, kiállítóterem, kazamata és konferenciaterem. A vacsora (ami a híres, 350 éves kazamatában volt) előtt köszöntőt hallhattunk Szijjártó Pétertől, a Fidelitas elnökétől.

A vacsora végeztével dr. Hörcsik Richárd, a város polgármestere méltatta rendezvényünket, majd ifj. Hörcsik Richárd zamatos boraiból kaptunk kóstolót, s kalauzolást a hegyaljai, zempléni borászat világába. Az összejövetelt megtisztelte jelenlétével Koncz Ferenc, a Megyei Közgyűlés alelnöke is. Az ízletes falatok, s a borozgatás után kezdetét vette a zenés-táncos mulatozás, amely további lehetőséget teremtett a baráti, családias, hangulat folytatásához. Reggel 7. 30-kor az ébresztő sokaknak koránnak bizonyult. Nos, nem meglepő módon. A korgó gyomrokra a gyógyírt az Újbástyában elfogyasztható reggeli jelentette. 9 óra 20 perctől pedig kezdetét vehette a választmányi ülés érdembeni, szakmai része.

A házigazda köszöntője után Kuna Tibor, a Young and Partners vezető tanácsadója beszélt a közösségért végzett munka örömének pótolhatatlanságáról, majd Bauer Béla szociológus előadásában szembesülhettünk kiábrándító számokkal és grafikonokkal Magyarország jelenlegi helyzetére vonatkozóan. Barthel-Rúzsa Zsolt, a Századvég Alapítvány igazgatója vallás és politika témakörében osztotta meg velünk értékes gondolatait. Dr. Zsiga Marcell, a Fidelitas alelnöke hangsúlyozta a választmány helyszínének történelmi vonatkozásait és kitért a fiatalok pályakezdési nehézségeire.

Utána Gömbicz Nándor ismertette a Fiatalok Magyarországa c. vitairattal kapcsolatos tudnivalókat. Ezt követően Ágh Péter országgyűlési képviselő és Mihalovics Péter alelnök beszámolóját hallgathattuk meg a szervezet programjáról, valamint működéséről. Az ebédre 12 órától került sor a történelmi alagsorban, melyet szintén a Huszár Panzió készített és szervírozott. Kb. 13 órától kezdődött a konferencia zárt ülése, melyen többek között meghallgathattuk a megyei elnökök beszámolóját, valamint megcsodálhattuk a Fidelitas kabinetjei részére kifejlesztett modern honlapokat is.

A konferenciát Koszorús László, a Fidelitas Országos Választmányának elnöke zárta, aki megköszönte mind a választmányi tagok, mind a szervezők lelkes munkáját, valamint megosztotta velünk a következő ülés jövőbeni terveit.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >