Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A legjobb Pindúr-Pandúrok székesfehérváriak
A legjobb Pindúr-Pandúrok székesfehérváriak Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. május 30.
ImageA MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud” országos vetélkedőjét a hétvégén rendezték meg Budapesten. A kisiskolások versenyét a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézményének 2. A osztálya nyerte meg.

 

A KRESZ és a környezetvédelmi ismeretek területén jeleskedő, valamint a kerékpározást magas szinten űző csapat több ajándék mellett egy kerékpárral tért haza a fővárosból.    

A Nemzedékek Biztonságáért Alapítvány az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottsággal együttműködve évek óta megrendezi a legkisebbeknek szóló közlekedési versenyt, a MINI-KRESZ „Pindúr-Pandúr Ki Mit Tud” országos vetélkedőt. Az idei megmérettetésre május 28-án, szombaton került sor Budapesten, a Rendőrségi Oktatási és Kiképző Központ - Rendészeti Szervek Kiképző Központjának Vágóhíd utcai területén.

A kulturált és balesetmentes közlekedésre való nevelés célzatával életre hívott vetélkedőnek elméleti és gyakorlati része is volt. A kisiskolások kategóriájában indult a Székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola Sziget utcai Tagintézmény 2. A osztályának kilencfős csapata is.

Az első és második osztályosok megmérettetésében – amiben az ország különböző pontjairól összesen 88 csapat vett részt – a telekisek a KRESZ-tesztet és a környezetvédelmi totót is hibátlanul oldották meg, míg a kerékpáros ügyességi pályát is hiba nélkül és a leggyorsabban teljesítették. Így maximális pontszámmal ők nyerték a versenyt. A díjakat – amik között volt labda, könyv, társasjáték, valamint egy vadonatúj kerékpár is – nagy ováció közepette vette át a csapat.  

A győztes Pindúr-Pandúrok:
Beler Bálint, Bognár Dominik, Csuti Levente, Elekes Levente, Kántor Dániel, Kovács Ákos, Kovács Donát, Kovács Maxim, Németh Áron Roland.

Felkészítő:
Babos Tamásné (Rozi néni)          

A telekisek versenyre való felkészülését a gyerekek tanító nénije mellett Májer László r. százados, a Székesfehérvári Balesetmegelőzési Bizottság titkára is segítette.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >