Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Hősök Napja Székesfehérváron Nyomtatás E-mail
Írta: Stettler Zsuzsanna   
2016. május 30.
ImageMájus utolsó vasárnapja a Hősök Napja, a háborúkban elesett katonák emléke előtti tisztelgés. Székesfehérváron már pénteken megkezdődtek a koszorúzások a katonatemetőkben, vasárnap délben pedig a „69-es előre!” I. világháborús emlékműnél tartott Székesfehérvár Önkormányzata közös megemlékezést a Fejér Megyei Önkormányzat, az MH Összhaderőnemi Parancsnoksága és számos honvéd hagyományőrző szervezet képviselőinek részvételével.

 

A függetlenségért és fennmaradásért életüket áldozott hazafiak emlékünnepe, a Hősök Napja május utolsó vasárnapja. Először az első világháború idején, 1917-ben iktatták törvénybe az elesett magyar hősökre való emlékezést, amelyhez minden esztendőben csatlakozik Székesfehérvár Önkormányzata is.

Vasárnap délben a „69-es előre!” I. világháborús emlékműnél zárult az idei megemlékezések sora. A Vörösmarty téren elhelyezett Bory-alkotásnál elsőként Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes, Székesfehérvár országgyűlési képviselője helyezett el koszorút. A Fejér Megyei Önkormányzat elnöke, dr. Molnár Krisztián és Székesfehérvár polgármestere, dr. Cser-Palkovics András közösen koszorúzott, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság képviseletében pedig Szabó András ezredes, parancsnoki irodavezető vett részt a megemlékezésen.

Számos társadalmi szervezet kapcsolódott be a hősök emlékére szervezett tisztelgő főhajtásba, az ünnepség keretében koszorút helyezett el a Fejér Megyei Honvéd Nyugállományúak Klubja, a Wathay Ferenc Bajtársi Egyesület, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete, a Veterán Repülők és Ejtőernyősök Fejér Megyei Egyesülete, valamint a Vitézi Rend és a Történelmi Vitézi Rend Fejér Megyei Törzskapitányságai.

A Himnusz hangjaival kezdődött és a Szózattal zárult a Hősök Napja alkalmából szervezett megemlékezés, amelyen a Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar és díszőrök működtek közre.
 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >