Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A közös cél a parkolási gondok enyhítése Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. május 30.
Átérezve a környéken élők problémáját továbbra is a parkolóház építésben látja a Belváros és környéke parkolási gondjainak megoldását Székesfehérvár Önkormányzata. A Koch László utcában tervezett fejlesztéssel a felszíni parkolók egy részének használatára csak az ott élőknek lenne lehetősége, a többi gépjárművet a parkolóház tudná befogadni.

 

Az elmúlt években sok – jogos – parkolással kapcsolatos kritika érte már az Önkormányzatot. Sajnos a felszíni parkolóhelyek száma nagyarányban nem bővíthető, azok száma nem tud lépést tartani a közlekedők igényeivel és az egyre növekvő autószámmal. 

Hosszú évek óta tervben van a parkolóház-építés, amelynek lehetséges helyszíneit is többször végigegyeztették már a különböző szakmai szervezetek. A legelőrehaladottabb előkészítési fázisban a Koch László utcában tervezett épület tart, a környéken élőket februárban nyilvános fórumon tájékoztatták a részletekről.

 A Vörösmarty Színház épülete mögé tervezett parkolóház több szempontot figyelembe véve is kiemelten fontos. Egyrészt a Belváros és környéke, a közelben lévő közhivatalok és intézmények nagy száma miatt is jelentősen enyhülnének a parkolási gondok, másrészt a parkolóház közvetlen szomszédságában nem lakások, hanem irodák vannak.  A parkolóház a jelenleg is fennálló parkolási igényeket szolgálná ki, a megfelelő kapacitás biztosításával, kijelzésével. Ez által a forgalom célirányosan megtalálja a rendelkezésre álló parkolóhelyeket, így megszűnne a szabad hely keresése következtében generálódó forgalom.

A város szeretné a jelenleg felszíni parkolóként használt területek terheltségét is enyhíteni – a környékbeliekre figyelemmel. A lakossági fórumon egyeztetett elképzelés szerint a parkolóház elkészültével a Koch László utca 6-18 sz. épület mögötti útra az ügyfélfogalom nem hajthatna be, csak az ott  élők parkolhatnának a jelenlegi helyeken, a többi gépjárműnek – azaz az ügyintézésre, színházba, Belvárosba érkezőknek – a parkolóház állna a továbbiakban rendelkezésére. A közlekedés könnyítésére sikerült egy régi kérést már most megoldani: a Mátyás király körút irányába nemcsak jobbra, hanem balra is ki lehet kanyarodni.

A csütörtöki lakossági kezdeményezéshez kapcsolódóan Székesfehérvár Önkormányzata megerősítette: átérezve a tiltakozók helyzetét partnerek további egyeztetések folytatására, de a város közössége szempontjából elengedhetetlen a parkolóházak létesítése. Szerencsére ez nem is politikai kérdés, hiszen a közgyűlés – a képviselők pártállásától függetlenül – egyhangúan támogatta a parkolóház építést. A Koch László utcai az első lépés, de szeretnének további területeket is bevonni. A cél, hogy a Belváros peremein minden irányból érkezve létesüljön parkolóház hosszú távon, könnyítve a parkolást.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >