Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Parlamenti Ifjúsági Nap
Parlamenti Ifjúsági Nap Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. november 13.

ImageAz Európai Ifjúsági Hét zárásaként az Országgyűlés felső-házi termében a Mobilitas Országos Ifjúsági Szolgálat Parlamenti Ifjúsági napot szervezett.A programon beszámoltak a helyi konzultációk eredményeiről, melyből kiderült, hogy a fiatalok számára legfontosabb de egyben a legnehezebben elérhető célkitűzések a munkahely megszerzése, a családalapítás és az önálló élet elkezdése, tehát az otthonteremtés. Ágh Péter, a Fidelitas ügyvezető alelnöke beszédében rámutatott: a kormány ezeknek a célkitűzéseknek - is - hadat üzent.

A Fidelitas alelnöke előtti felszólalók is rámutattak az ifjúságpolitika hiányosságaira. Az egyik felszólaló például elmondta, hogy azért vette fel az ifjúságsegítő szakot, mert a korábban készülő ifjúsági törvény szerint a szakembereket széles körben alkalmazták volna. Azonban a törvény nem lett beterjesztve a Parlament elé, így az sincs kimondva, hogy az önkormányzatoknak ifjúság segítőt kellene alkalmazniuk.

Ágh Péter ezzel kapcsolatban rámutatott: a szocialisták 300 millió forintot költöttek el a jogszabály előkészítésére, mégsem lett belőle semmi sem. Jelenleg azonban már ott tartunk, hogy az ifjúság önszerveződésének az utolsó megmaradt bástyájának alapzatát, a Gyermek és Ifjúsági Alapprogram forrásait is el akarják vonni.

Az alelnök szerint most a legfontosabb az, hogy megszülessen a többséget adó összefogás a Parlamentben annak érdekében, hogy átmenjen az ezt megakadályozni tudó módosító javaslat.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >