Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Főzzön és győzzön!
Főzzön és győzzön! Nyomtatás E-mail
Írta: Jakab Rózsa   
2016. június 27.
ImageMár folyik a nevezés a XII. Fehérvári Lecsófőző Vigasságra, amely szeptember 10-én zajlik a Zichy ligetben és a Móri úton. A főzőversenyre június 30-ig lehet jelentkezni a fesztivál hivatalos honlapján, a www.fehervarilecso.hu címen, a befizetéseket pedig a Fehérvári Programszervező Kft. pénztárában fogadják, a Művészetek Háza első emeletén.

 

A „Lecsó” az ország egyik népszerű gasztronómiai rendezvénye, de azért a szervezőket is meglepte, hogy az egyéni csapatok közül az első befizetők Kecskemétről érkeztek, és rögtön két főzőhelyet vásároltak. Mint Jakab Rózsa főszervezőnek elmondták, most jelentkeztek először a fehérvári főzőversenyre: barátaiktól hallottak arról, hogy itt jó a társaság, kitűnő a hangulat, és kedvet kaptak ahhoz, hogy versenybe szálljanak a Lecsókirály címéért.

Az évtizedes hagyománnyal rendelkező fesztiválon várhatóan idén is több mint hatszáz bogrács alá gyújtanak tüzet a résztvevők. A közös főzés igazi közösségi élmény, piknik hangulattal, a végén pedig koronázással, hiszen idén is megválasztják a Lecsókirályt vagy Lecsókirálynőt, és gazdára talál a Sipi Emlékkupa is. A verseny során a zsűri pontozással választja ki a legjobb lecsót főző csapatokat, közülük pedig sorsolással dől el a lecsókirályi cím győztese.

Az ízes esemény nem csak a főzőcsapatoknak kínál szórakozási lehetőséget, hanem annak a sok ezer embernek is, aki vendégként érkezik ide. A Belvárosban és a Zichy ligetben a kapcsolódó rendezvények és a szórakoztató programok kapnak helyet, a hagyományos kirakodóvásárban pedig a kézművesek kínálják portékáikat.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >