Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Banham életveszélyes
Banham életveszélyes Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 14.

ImageTovább folytatódik a jégkorong nagyüzem. Az Alba Volán EBEL-ben szereplő csapata a tabella utolsó helyén álló Olimpija Ljubljanát fogadja, míg a farmcsapat a Steaua Bucuresti együtteséhez látogat. Jó hír, hogy Ryan Bonni visszatér a csapatba.

A szlovénekkel eddig ebben a bajnokságban kétszer találkoztak Ted Sator tanítványai, s mindkét alkalommal győztesen hagyták el a jeget. Az első siker még a szezon elején, a harmadik fordulóban született Ljubljanában, akkor 3-2-re győzött a Volán, a gólokat Palkovics Krisztián, Fekete Dániel és a finn Yli-Junnila szerezték. Mai ellenfelünk a két gárda második ütközetén sem tudott javítani, hiszen a 14. játéknapon Székesfehérváron 5-2-es vereségbe szaladt bele Mike Posma csapata. Az Alba Volánból azon a találkozón Couture, Ocskay, Nagy Gergő, Kovács Csaba és Palkovics volt eredményes.

Ennek ellenére cseppet sem vár könnyű mérkőzés a fehérváriakra ma este negyed nyolctól, még akkor sem, hogy a Ljubljana jelenleg a tabella tizedik helyét foglalja el 14 ponttal, míg a Volán a hatodik, 21 egységgel. Az egyébként egyre jobban fáradó kék-fehéreknek természetesen ma este a győzelem megszerzése a cél, már csak azért is, mert legutóbbi két találkozójukat az Innsbruck ellen elveszítették.

Ezzel szemben a Ljubljana az előző fordulóban ugyan kikapott hosszabbítást követően 3-2-re a Villach otthonában, ám előtte zsinórban négy bajnokin is győztek: a Volán elleni 5-2-es vereséget négy sikerrel feledtették. Megverték 4-2-re az Innsbruckot, 5-2-re a Grazt, büntetőkkel 4-3-ra a Salzburgot idegenben, s végül 4-2-re a Klagenfurtot. S nem szabad megfeledkeznünk több, életveszélyes csatárukról sem, mint például a 19 meccsen 11 gólt és 12 gólpasszt jegyző kanadai Frank Banhamról, aki az összetett listán is az előkelő, negyedik helyet foglalja el a góllövők között.

Igaz, hogy utána nagy az űr, hiszen a második – és harmadik – legeredményesebb ljubljanai játékos Yarema és Zupancic 6-6 gólt lőtt idén. 12 asszisztjának köszönhetően cseppet sem meglepő, hogy Banham a legjobb átadó a csapatban, mögötte Todd Elik áll a gólpasszlistán 8 átadással, s szintén nyolcat vállat Kevin Mitchell is.

Rájuk tehát nagyon kell figyelni…

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >