Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Ezen a hétvégén ismét Fehérvári KultúrKorzó Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Progszervező Kft   
2016. július 30.
ImageHangulatos koncertek és varázslatos tűzzsonglőr-bemutató várja az érdeklődőket Székesfehérvár szívében.

 

Továbbra is két színpadon dübörög a Fehérvári KultúrKorzó a történelmi fővárosban. Július 29-én, pénteken 19 órától az M&M duó uralja majd a színpadot. A Mátyás király-emlékműnél Marjai László (szaxofon) és Mike Krisztián (harsona) várja a zene szerelmeseit színes palettájukkal: a jazz sztenderdektől a populáris slágerek feldolgozásáig.

A Hotel Magyar Király előtti téren 20 óra 30 perctől a 2012-ben alakult Kelda zenekar lép színpadra. Akusztikus felállásban (hegedű, klasszikus gitár, nagybőgő, ütőhangszerek) szólaltatják meg dalaikat, melyet kulturális jellegű akusztikus könnyűzenének titulálnak. Mivel a dalok szövegét az énekes-gitáros, Kelcz Dávid versei adják, egyfajta irodalmi jelleget is felfedezhetünk a produkciójukban.

Mits Marci (szaxofon) és Nagy János (zongora) duóját már senkinek sem kell bemutatni Székesfehérváron. Július 30-án, szombaton 19 órától várják a közönséget a Mátyás király-emlékműnél. Műsorukban nagy hangsúlyt kap az improvizáció: elmondásuk szerint olyan zenei pillanatokra törekednek, amelyek egyszeriek és megismételhetetlenek.

A Hotel Magyar Király előtti színpad sem árválkodik majd üresen július utolsó szombatján. Este fél kilenctől a 2011-ben alakult The Royal Freak Out csap a húrok közé. A szólógitáros, Deák Péter révén fehérvári kötődéssel is rendelkező zenekar izgalmasan ötvözi a klasszikus és a progresszív rock, valamint a pop elemeit, és bár nagylemezük anyagát is csiszolgatják, gitárcentrikus zeneszámaik koncertszínpadon élnek igazán.

21 órától pedig nemcsak a zenéé lesz a főszerep. Az Országalmától indulva a Project Prometheus csábítja ismét látványos bemutatójával az érdeklődőket a Belvárosba. A tűzzsonglőr-bemutató mindig nagy sikernek örvend a fehérváriak körében is, a fiatal tehetségek ezúttal is látványos elemekkel készülnek a KultúrKorzó tiszteletére.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >