Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Ismét középkori hangulat a hétvégén a Belvárosban
Ismét középkori hangulat a hétvégén a Belvárosban Nyomtatás E-mail
Írta: Varga Andrea   
2016. július 30.
ImageA múlt hétvégéhez hasonlóan ezen a hétvégén is hangolódhatunk az augusztusban megrendezésre kerülő Székesfehérvári Királyi Napokra. Szombaton és vasárnap is különböző középkori játékokkal és foglalkozásokkal várnak mindenkit a Belvárosba.

 


Immár negyedik alkalommal rendezi meg a város önkormányzata a Székesfehérvári Királyi Napokat augusztus 12–21. között. Az ősi koronázóváros falai közé erre az időre beköltözik a középkor, hogy a művészetek eszközeivel elevenítse fel régi korok hangulatát, forgatagát, eseményeit. Középkori vásári hangulat, izgalmas, korhű játékok, fényfestészeti alkotások a belvárosi épületek falain, fölénk magasodó óriásbábok, (II.) Vak Béla királlyá koronázásának ceremóniája, komoly-, könnyű- és katonazenei koncertek, valamint a nemzetközi néptáncfesztivál színes forgataga kínál hasznos és érdekes elfoglaltságot minden korosztálynak.

 


 

Erre a páratlan, tíznapos eseménysorozatra hívják fel a figyelmet azok a családi programok, amelyek a múlt hétvégéhez hasonlóan július 30–31-én 10.00–19.00 óra között a Hotel Magyar Király előtti téren várják a belvárosi járókelőket. A rendezvényre az immáron tizenöt darabból álló Árpád-házi óriásbáb-gyűjtemény több tagja - Géza fejedelem, Szent István és Imre herceg - is ellátogat. Rajtuk kívül Szent Lászlóval, Adelhaiddel és lányukkal, Piroskával is lehet fotózkodni – ők már nem óriási méretben, hanem fotóparavánként jelennek meg az emberek között. A Szabad Színház művészei középkori életképet rendeznek be a téren, természetesen velük is készíthetőek közös fotók.

A királyokkal óriáskirakó formájában is lehet játszani, sőt, a játékos kedvűek a királyi Bazilikát is összerakhatják egy mágnestáblán. Ki tud többet a Koronázási Szertartásjátékról és a Musica Sacráról? Az augusztusi rendezvényekről összeállított kvízjátékban belépőjegyeket lehet nyerni, mind a két hétvégén. A kézműves foglalkozásokon mini óriásbábok, valamint más, a Koronázási Szertartásjátékhoz és a Musica Sacra koncerthez kapcsolódó apró tárgyak, ékszerek és korona készíthető az Ingyom-Bingyom Kreatív és Németh Mariann közreműködésével. 
 

A kézműves foglalkozások:

Július 30. Ingyom-Bingyom Kreatív: a Musica Sacra koncerthez kapcsolódó apró tárgyak, ékszerek, korona készítése
Július 31. Németh Mariann: koszorúkészítés

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >