Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow A kormánynak nem kellenek a fiatalok önszerveződései
A kormánynak nem kellenek a fiatalok önszerveződései Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas   
2008. november 15.

ImageSárospatak után az ország másik pontján, Szombathelyen beszélt a fiatalokat érintő költségvetési módosító javaslatról Ágh Péter ügyvezető alelnök. A képviselő rámutatott: évről-évre csökkentek a Regionális Ifjúsági Tanács által pályázaton kiosztható pénzek, most pedig meg akarják szüntetni ezt a keretet.

Szakály Gábor megyei elnök elmondtaí: a az elmúlt három évben harmic millió forintot osztottak ki Vas megyei ifjúsági önszerveződéseknek, a forrásmegvonás esetén ezeknek a szervezetkeknek a működése végleg veszélybe kerűl. Egy kutatás szerint, aki 30 éves koráig nem tapasztalja meg a közösségi élményt, az később már nem vesz részt civil kezdeményezésekben - mondta Ágh Péter.

Magyarországon eddig is sokkal kevesebb ifjúsági szervezet működött, mint Európa más országaiban, ezért a fiatalok elleni támadásnak tartja, hogy a kormány teljesen megvonta a támogatást a Gyermek és Ifjúsági Alapprogramtól. Ilyen tétel ugyanis nem szerepel a jövő évi költségvetésben. A korábbi választásokon még ingyen tankönyvet, ingyenes utazást az iskola és a lakhely között, valamint tandíjmentességet ígértek a szocialisták, most pedig ezt a keretet is megvonják a fiataloktól - tette hozzá az alelnök.

Szakály Gábor a regionális adatokat ismertette, eszerint 2006-ban még 42 millió, az idén már csak 19 millió forint jutott a három nyugati megyének. Vas megyében 2005 óta 30 millió forintott oszthattak szét, ebből évente 40-50 ifjúsági szervezet kapott pénzt programok lebonyolítására. Ezért a Fidelitas országgyűlési képviselőin keresztül módosító indítványt terjeszt a Parlament elé, hogy jövőre is kapjon az alapprogram 295 millió forintot.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >