Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A Vistal Gdynia ellen kezd a csapat az EHF-kupában Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. július 30.
ImageSzezonnyitó sajtótájékoztatóját tartotta a Fehérvár KC női kézilabdacsapata. Az eseményen többek között arról is szó esett, hogy az eredményes szereplés mellett a klub hagyományait és filozófiáját követve minél több sajátnevelésű játékosnak kívánnak lehetőséget adni a bizonyításra a jövőben is. A sajtóeseményen bemutatták az új igazolásokat, az FKC felkészülési programját, valamint az EHF-kupamérkőzések időpontját is ismertették.

 

Nagyratörő tervekkel vág neki a 2016/17-es szezonnak a Fehérvár KC női kézilabdacsapata. A fehérvári kézis hölgyek a bajnokságon és a Magyar Kupán kívül a nemzetközi porondon is maradandót alkotnának.

„Minden egyes alkalommal hangsúlyozzuk, hogy a sport és azon belül a női kézilabda nagyon fontos szerepet tölt be a város életében. Nem véletlen, hogy minden évben igyekszünk megfelelő támogatást biztosítani a célok eléréséhez. A klubnál szereplő utánpótláscsapatoknak, illetve a székesfehérvári közönségnek is nagyon lényeges, hogy az FKC minden évben elérje a kitűzött célokat. Külön öröm, hogy ismét szerepet kap a nemzetközi kupában a fehérvári csapat. Bízunk benne, hogy nagyon sokáig szurkolhatunk majd az EHF-kupában is a lányoknak. Reményeink szerint szakmailag és anyagilag is biztos szezon elé néz majd a csapat, amihez a város is igyekszik hozzájárulni!” – mondta Mészáros Attila, Székesfehérvár alpolgármestere, aki jó felkészülést kívánt a Fehérvár KC együttesének, valamint reményét fejezte ki, hogy a klub új játékosai jól érzik majd magukat a városban.

A Fehérvár KC elnöke, Balássi Imre a sajtótájékoztatón kiemelte: a klub stratégiáját és elképzelését jelzi, hogy a csapat megerősítésén túl az utánpótlás-nevelésre is kiemelt figyelmet fordítanak. Az elmúlt szezonban is több utánpótláskorú játékos került fel az első csapathoz, ezt a koncepciót kívánják a jövőben is folytatni. Az FKC sajátnevelésű játékosain kívül továbbá olyan tehetséges játékosokat sikerült igazolni, akikkel szép sikereket érhet el a klub. A magyar bajnokság átszervezése miatt eltörölték a rájátszást, így minden egyes találkozónak óriási jelentősége lesz Balássi Imre szerint. A klub elnöke hangsúlyozta: céljuk, hogy nemzetközi kupaindulást érő helyen végezzen a következő szezonban a Fehérvár KC. Végül az is elhangzott, hogy az ifi és a junior együttes új vezetőedzője, a veszprémi, férfi utánpótlásból érkező Galambos Attila lesz.

 


 

A célok elérése érdekében kemény munkával készül a soron következő kihívásokra Deli Rita alakulata. A vezetőedző elmondta, hogy a keret tagjai múlt héten Szlovéniában edzőtáboroztak, ahol az erőnléti tréningeken kívül számos csapatépítő programon is részt vettek.  Hétfőtől már hazai környezetben folytatta tovább az alapozást az FKC. Deli Rita vezetőedző gyakorlatilag a teljes keretnek vezényelhet tréningeket, ugyanis a brazil nemzeti csapattal a riói ötkarikás játékokra készülő Daniela Piedade-n kívül mindenki hadra fogható. Mint mondta, minden egyes poszton azonos képességű játékosok alkotják a keretet, amelyet maximálisan alkalmasnak tart arra, hogy minden sorozatban helytálljon.

A klub új szerzeményeit Kynsburg Zoltán, a Fehérvár KC klubmenedzsere mutatta be a sajtó képviselőinek. Mint mondta, a szerb Jelena Zivkovic, a francia Claudine Mendy, illetve Pelczéder Orsolya, Tornóczky Sára, és Vajk Eszter is együtt tréningezik az előző szezont a hatodik helyen záró csapattal. Rajtuk kívül a klub sajátnevelésű játékosa, Piller Kármen is ott volt a csütörtöki sajtótájékoztatón, akire nagy feladatok várnak a junior csapatban, emellett az első keretnél is lehetőséget kaphat a bizonyításra.

Az előttünk álló hónapokban nemcsak a hazai pontvadászatban és kupaküzdelemben vár nagy feladat az FKC tagjaira. A Fehérvár KC női kézilabdacsapata két év szünet után lép ki újra a nemzetközi porondra. Deli Rita együttese az EHF-kupában indul a 2016/17-es szezonban. A Fehérvár szeptember 10-én fogadja a lengyel Vistal Gdyniát az EHF-kupa első selejtezőkörében, a visszavágóra pedig 18-án kerül sor. A szeptember 17-re kiírt, Mosonmagyaróvár elleni, hazai bajnoki mérkőzést később játsszák le. A versenykiírás értelmében az NB I. tizenharmadik fordulójáig, vagyis január közepéig kell pótolni a találkozót.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >