Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow A 100 Tagú Cigányzenekar lép fel Feketehegy-Szárazréten
A 100 Tagú Cigányzenekar lép fel Feketehegy-Szárazréten Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. július 30.
ImageElkészült Feketehegy-Szárazrét Kultúrudvarának fedett szabadtéri színpada és nézőtere. Augusztus 3-án, szerdán kerül sor az avató ünnepségre, ahol fellép a 100 Tagú Cigányzenekar. A fejlesztésekről és a kulturális létesítményről Szigli István önkormányzati képviselő és Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója tájékoztattak.

 

A városrehabilitációs program lezárultával folytatódnak a fejlesztések Feketehegy-Szárazréten: négy nagyobb objektumot magában foglaló kulturális közösségi teret terveztek a városrészben. A sokszínű, sokfunkciójú központ – a rendezvényszervezés, tudásközpont, művészetek háza, valamint közösségépítés és rekreáció témák köré csoportosulva – széles közösséget szólít meg, kiszolgálja a városrész összes korcsoportját és hozzájárul az itt zajló oktatás színesítéséhez. Első ütemben a Kultúrudvar szabadtéri színpada és fedett nézőtere készült el.  

Szigli István, a terület önkormányzati képviselője elmondta, hogy a város vezetése maximálisan támogatja a kulturális központ létrehozását, hiszen a Kultúrudvar létesítményei sok városi programnak is helyet adhatnak. „Hosszú távon nemcsak a feketehegy-szárazrétieket, hanem a város közösségét szolgálja – jelenleg Székesfehérváron nincs fedett szabadtéri színpad és nézőtér. A felvállalásunk most abba a fázisába érkezett, hogy felavatásra kész az előadótér. Jövő szerdáig még vannak olyan munkálatok, amelyeket el kell végezni, de küllemében és funkciójában is vonzó létesítmény épült meg. A környék olyan parkolórendszerrel rendelkezik, amely képes befogadni a közönséget, és ennek további bővítését is tervezzük. Szándékaink szerint nemcsak kulturális rendezvényeket, hanem őstermelői vagy kézműves vásárokat is le tudunk majd bonyolítani: minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy kulturált körülmények között színvonalas programokat szervezhessünk.” – fogalmazott Szigli István.

Az önkormányzati képviselő elmondta, hogy a fejlesztés a kiszolgáló helyiségek megépítésével folytatódik, melyek az időjárás függvényében lefedhetőek lesznek, megfelelő feltételeket biztosítva a tavaszi-nyári-őszi rendezvényekhez. Ezt az épületet a kézműves szakkör is használja majd a jövőben. Tervek szerint 2017 tavaszán kezdődnek el az újabb kivitelezési munkálatok.

„A szabadtéri színpad avatására a 100 Tagú Cigányzenekart kértük fel: augusztus 3-án, szerdán, 19.30 órakor másfél órás koncertet adnak. A rendezvény résztvevőit Törő Gábor országgyűlési képviselő és Szigli István, a körzet önkormányzati képviselője köszönti majd. Azért hét közepén tartjuk ezt a rendezvényt, hogy a nyári hétvégéjüket máshol töltő városlakók is részesei lehessenek ennek a koncertnek.” – mondta el Kiss Dorottya, A Szabadművelődés Háza igazgatója. Az ingyenes  rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >