Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Forgalomkorlátozás lesz a Székesfehérvár Rallye idején Nyomtatás E-mail
Írta: Közlemény   
2016. július 30.
ImageHétvégén rendezik a Székesfehérvár Rallye 2016 -ot – a kétnapos rendezvény kapcsán forgalomkorlátozásokat vezetnek be. Szombaton, a versenyprogram idején a Palotai úton, vasárnap pedig a Mátyás király körúton, a célceremónia lebonyolítása apropóján lesz útlezárás. Több helyi autóbuszjárat terelőútvonalon közlekedik. A közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kérik!

 



Szombaton az országos és regionális autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

- A Várpalota irányába/irányából közlekedő járatok a Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca terelőútvonalon közlekednek. Kimarad a Gellért utcai megállóhely (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében), ideiglenes megállóhely lesz a Kelemen Béla utcában, a zöldségbolttal szemben.

- A Mór-, valamint Zámoly irányába/irányából közlekedő járatok az Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek.

- A Lovasberény irányába közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút – Szekfű Gyula utca. A Lovasberény irányából közlekedő regionális autóbuszjáratok a Berényi út – Széna tér – Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek. A kimaradt megállóhely a II. Rákóczi Ferenc iskolai (a Lovasberény irányából érkező autóbuszoknál).


Szombaton a forgalomkorlátozásban érintett helyi autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

- A „10”, „12”, „14”, „36”, „37”-es autóbuszjáratok a Piac tér – Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca módosított útvonalon közlekednek mindkét irányban. A kimaradt megállóhelyek a György Oszkár téri, valamint a Gellért utcai (csak az Autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében). Ideiglenes megállóhely lesz a Kelemen Béla utcában, a zöldségbolttal szemben.

- A „11”-es autóbuszjáratok a Piac tér – Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca módosított útvonalon közlekednek mindkét irányban. Az Autóbusz-állomás irányába kimaradnak az Uszodánál, a György Oszkár téren és a Szabadságharcos úton lévő megállóhelyek.

- Az Északi irányban közlekedő „10”, „11”, „12”, „14” és „27”-es autóbuszjáratok az Autóbusz-állomáson, ideiglenesen a „26”-os autóbuszjáratok indulóállomásáról indulnak.

- A „17”-es autóbuszjáratok útvonala is módosul: a Könnyűfémmű irányába közlekedő járatok a Halász utca – Horog utca – Kelemen Béla utca útvonalon, a Csapó utca irányába közlekedő járatok pedig a Kelemen Béla utca – Horog utca – Selyem utca útvonalon közlekednek. Az autóbuszjáratok a Hübner András utca irányába közlekedő „29”-es autóbuszjáratok kocsiállásából indulnak, a SPAR áruház elől. Az autóbusz-állomás irányába közlekedő járatok esetében kimaradnak a György Oszkár téri, valamint a Gellért utcai megállóhelyek. Az autóbusz-állomás irányában a Gellért utca elnevezésű megállóhely helyett a buszok a Kelemen Béla utcában a zöldségbolttal szemben (Kelemen B. u. 72. előtt) állnak meg.

- A „26”, „26A”, „27” és „38”-as autóbuszjáratok a Selyem utca – Horog utca – Kelemen Béla utca – Mészöly Géza utca – Szabadságharcos út módosított útvonalon közlekednek mindkét irányban, kimarad a György Oszkár téri megálló.

- A „12A” „13A”, „15”, „42”, „43”, „44”- es autóbuszjáratok esetében a murvás parkoló oldalában, a jelenlegi indulóállomásokkal szemben lesz egy ideiglenes leszállítóhely a Selyem utcában. Az autóbuszjáratok a Selyem utcán keresztül érkeznek a Csapó utcai decentrumba és a Selyem utca – Horog utca – Halász utca útvonalon fordulnak meg.

Az autóbuszjáratok a terelőútvonalakon rendszeresített megállóhelyeken – az autóbuszvonalaknál megjelölt megállóhelyeken felül – az autóbuszjáratok nem állnak meg.


Vasárnap a Mátyás király körút forgalomkorlátozásában érintett országos és regionális autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

- A Mór, valamint Zámoly irányába/irányából közlekedő járatok az Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút terelőútvonalon közlekednek.

- A Lovasberény irányába közlekedő járatok terelőútvonala: Autóbusz-állomás – Budai út – Várkörút – Szekfű Gyula utca. A Lovasberény irányából a Berényi út – Széna tér – Rákóczi u. – Várkörút – Budai út – Autóbusz-állomás terelőútvonalon közlekednek. Lovasberény irányából kimarad a II. Rákóczi Ferenc iskolánál lévő megállóhely.


Vasárnap a forgalomkorlátozásban érintett helyi autóbuszjáratok az alábbi terelőútvonalon közlekednek:

- A „17”-es autóbuszvonal járatai mindkét irányban a Palotai út – Mészöly Géza utca – Zichy liget –  Dózsa György út – Várkörút útvonalon közlekednek. Kimarad a Szabadságharcos úti és az Ybl Miklós lakótelepi megállóhely.

- A „26”, „26A”, „27” és „38”-as autóbuszjáratok mindkét irányban a Palotai út – Mészöly G. u. – Zichy liget – Dózsa Gy. út – Szekfű Gy. u módosított útvonalon közlekednek, kimarad az Ybl Miklós lakótelepi megállóhely. A külső végállomás irányba közlekedő helyi autóbuszjáratok az Ybl Miklós lakótelep elnevezésű megállóhely helyett a terelőútvonalon rendszeresített Uszoda elnevezésű megállóhelyen állnak meg. (A terelésben érintett járatok a III. Béla király tér elnevezésű megállóhelyen nem állnak meg.) Ideiglenes megállóhely lesz a Mészöly Géza utcában, a Sár utca kereszteződés után. A belső végállomás felé közlekedő járatok itt, valamint a Palotai úton lévő Gellért utca elnevezésű megállóhelyen állnak meg.


A menetrendben meghirdetett időpontoktól eltérések várhatóak. Az utazóközönséget a KNYKK Zrt. értesíti a megállóhelyeken, valamint tájékoztatást ad honlapján a változásokról. A forgalomkorlátozásokkal kapcsolatban a lakosok és a közlekedők türelmét és fokozott figyelmét kérik!

 
< Előző   Következő >