Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Biztonsági öveket bekapcsolni!  hétvégén ismét Székesfehérvár Rallye Nyomtatás E-mail
Írta: Samu Miklós   
2016. július 30.
Ismét felbőgnek a motorok Székesfehérváron, illetve környékén a kilencedik Székesfehérvár Rallye-n. A magyar bajnokság idei ötödik futama ezúttal is – csakúgy, mint az elmúlt két esztendőben – számos izgalmas és látványos pillanatot ígér. Az idei rendezvény egyik kuriózuma lesz a szombat délután 17.00 órakor kezdődő városi prológ, ahol az érdeklődők testközelből csodálhatják meg a versenyautókat.

 

A rallye különleges világa mindenkit magával ragad az idei esztendőben is a Királyok Városában. Szombaton délután 17.00 órától a városi prológgal kezdődik a Székesfehérvár Rallye 2016. A kétnapos eseményen az ORB, ORC, HIST és Rallye2 osztályban induló versenyzők mérik össze tudásukat. Vasárnap 07.43 órakor Csákberényben rajtol a Székesfehérvár Rallye 2016 vasárnapi futama. Az ORB mezőnye ezután Oroszlányban és Bakonycsernyén száguld majd tovább. Ezt követően vasárnap 18.43 órakor lesz az első osztályban induló (ORB) versenyzők ünnepélyes célceremóniájára, a Mátyás király körút végén, a Zichy ligetnél.

A Királyok Városa immáron zsinórban harmadszor adhat otthont a rangos viadalnak. „Nagy örömet jelent, hogy három évvel ezelőtt visszatért a város sportéletébe a Székesfehérvár Rallye, amely rögtön el is nyerte az „Év Versenye” címet. Ez a város, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség és a szervezőbizottság közös sikere. Az elmúlt két évben több ezer látogatója volt ennek a rendezvénynek, amelyre az ország minden pontjáról érkeztek szimpatizánsok. Természetesen a megmérettetés színvonalából nem adunk lejjebb ezúttal sem! Minden évben igyekszünk valami újat hozzátenni a Székesfehérvár Rallye-hoz annak érdekében, hogy minél színvonalasabb versenyt tudjunk biztosítani a szövetséggel és a szervezőkkel az érdeklődőknek. Az idei újítás valamennyi rallye-rajongó számára nagy kuriózum lesz, hiszen szombaton délután 17.00 órától a Palotai úton lévő négysávos utat teljes egészében lezárják, ugyanis itt lesz a városi prológ. Köszönet a Magyar Nemzeti Autósport Szövetségnek és a szervezőknek, hogy ezúttal is lehetőséget biztosítottak a Székesfehérvár Rallye megrendezéséhez. Nagy örömmel támogattuk az idei évben is jelentős összeggel ezt a rendezvényt.” – mondta Mészáros Attila alpolgármester, aki a székesfehérváriak türelmét és megértését kérte a Palotai út szombaton történő lezárása miatt.

„Kiemelten fontos számunkra az, hogy egy ilyen összefogás jött létre a város vezetése, a rendezőtestület és a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség között. Ennek eredményeképpen a szombat délutáni prológon a nézők, a drukkerek közel kerülhetnek a versenyautókhoz és a versenyzőkhöz. Ez nagyon lényeges a szövetség számára, hiszen kiemelt célunk, hogy az autósportot népszerűsíteni tudjuk. Ennek a legjobb módja lesz a hétvégi Székesfehérvár Rallye, ahol a Palotai úton lévő négysávos úton látványos prológot láthatnak majd az érdeklődők. Sokat dolgoztunk azért, hogy a legmagasabb nívóval rendezhessük meg a Székesfehérvár Rallye-t.” – közölte Oláh Gyárfás, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség elnöke, aki balesetmentes és jó versenyt kívánt minden résztvevőnek.

 


 

A Székesfehérvár Rallye 2016 legfontosabb tudnivalóit Lakatos Róbert, a verseny főszervezője ismertette. Az idei futam több újdonságot tartogat a közönség számára is. Az idei esztendőben régóta vágyott helyszínen lesz a prológ: a versenynapot megelőzően, szombaton délután 17.00 órától a Palotai út négy és hatsávos területén tekinthetik meg a kilátogatók a látványos programot, amelyen az egész mezőny megmutatja magát, emellett további látványosságok is várják az érdeklődőket. A Székesfehérváron történt fejlesztéseknek köszönhetően lehetővé válik ennek az útvonalnak a lezárása, és a más útvonalra történő akadálymentes terelése.

További fontos változása lesz az idei megmérettetésnek, hogy az elmúlt évekkel ellentétben ezúttal kizárólag aszfalton száguldanak majd a sebesség szerelmesei – a tervek szerint ezt a koncepciót a jövőben is megtartanák a szervezők. További érdekesség, hogy a Székesfehérvár Rallye nemcsak a magyar bajnokság, hanem a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) Közép-Európai Zóna Bajnokság futama is lesz egyben. A Székesfehérvár Rallye 2016-ra közel 130 páros jelezte részvételi szándékát. A szervizpark új területen, az Auchan áruház parkolójában lesz. A három gyorsasági szakasz közül egy (Csákberényi gyorsasági szakasz) csak korlátozottan lesz megközelíthető, a másik kettőt (Oroszlányban és Bakonycsernyén) viszont akadálymentesen lehet látogatni.

A kétnapos rendezvény kapcsán forgalomkorlátozásokat vezetnek be. Július 30-án, szombaton 13 órától 22 óráig lezárják a Palotai utat a Selyem utcától a Schwäbisch Gmüd utcáig. Teljes zárás lesz a Halász utcai csomópontban, az Alba Plaza és a Fehér Palota magánterületi be- és kijáratainál, valamint a Penny Market bejáratánál. Július 31-én, vasárnap 10 órától 23 óráig lezárásra kerül sor a Mátyás király körút – az Ybl Miklós utca csomópontban, a Dózsa György út - Várkörút csomópontban, valamint a Mátyás király körút – Zichy liget csatlakozásban. A lezárás idején a Zichy ligeti ügyvédsort a Malom utca felől kétirányú zsákutcának jelölik ki.

További részletes információ a Székesfehérvár Rallye 2016 hivatalos oldalán érhető el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >