Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Sport arrow Tovább tart a fáradtság
Tovább tart a fáradtság Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 15.

ImageAz Alba Volán hazai pályán, igazi négypontos mérkőzésen fogadta az Olimpija Ljubljanát. Kulcsjátékosaink igen fáradtan mozogtak, így magabiztosan vitte el a két pontot a szlovén csapat. - Nem elég, hogy az Alba Volán húzóemberei a válogatott szünet alatt sem pihenhették ki a kizsigerelő EBEL-menetelés fáradalmait, még Nathan Martz sérülése sem jött rendbe, így megannyi körülmény nehezítette a fiúk dolgát.

Nem is indult jól a találkozó, mindössze két és fél perc elteltével a ljubljanai gólzsák, Banham találta magát teljesen egyedül Szuper kapuja előtt, Elik pontos átadása pedig elért az ütőjére, így hamar vezetést szerzett az Olimpija. (0-1) Nem tartott sokáig a csarnokot dugig megtöltő drukkerek bánata, az első Volán-fórban Martens lövésébe Kovács ért bele remekül. (1-1) A folytatásban mind többet volt emberhátrányban a Volán, ám egy ideig sikerült tartani magunkat.

Aztán a 12. percben már Szuper sem tudott segíteni, Petrilainen újfent a vendégeket juttatta előnyhöz. (1-2) A játékrészben nem játszott jól a Volán, kevés veszélyes támadást tudtunk vezetni, gólhelyzetünk is csak elvétve akadt. A második harmadban nagyobb sebességre kapcsolt a Volán, nagy energiákat mozgósított a csapat az egyenlítésért. Akadt is erre esély, hiszen a zöld-fehérek sorozatos szabálytalanságokkal sodorták magukat bajba. Ám az emberelőnyös alakulataink nem működtek kellő hatékonységgal, igazán nagy feladat elé nem állítottuk Morrison kapust. Igaz, Byström lövésénél már ő is tehetetlen volt, de a felső kapuvas kisegítette.

Amint viszont mi lettünk kevesebben a jégen, rögtön büntetett az Olimpija. Elhozták a harmadunkban a bulit, Mitchell elé játszották, aki a kék vonalról hatalmas gólt lőtt. (1-3) Kisvártatva Bonni kiállítása borzolta a kedélyeket, de ezt szerencsére sikerült kivédekezni. A játékrész végén Kovács révén zárkózhattunk volna fel, de hiába vezethette egyedül a kapusra a korongot Couture pazar átadásával, belebonyolódott a cselbe, és mellé ütötte a pakkot. A befejező húsz percben a vendégcsapat semmi értelmetlen kockázatot nem vállalt, figyeltek arra, hogy ne szedjenek össze buta kiállításokat, és hogy hátul stabilak legyenek. Ha alkalmuk volt rá, akkor pedig ellentámadásokat indítottak.

A Volán igyekezett menni előre az egyenlítésért, de fáradt játékosaink támadásvezetésébe sok hiba csúszott. A vége előtt öt perccel Tavzelj kiállítása alatt felcsillant a remény az állás megváltoztatására, de ezúttal sem sikerült gólra váltani a létszámtöbbletet. A végén még lehozta Szuper Leventét Ted Sator, de ez a lépés sem segített. A játék képe alapján megérdemelten nyert az Olimpija Ljubljana, és ez a két pont sajnos egészen biztosan nagyon fog még hiányozni a végelszámolásnál. Mestermérleg, Ted Sator: A csapat rettenetesen megérezte Nathan Martz hiányát. Ami az ellenfelünknél Todd Elik, az nálunk ő. A támadójátékunk akadozott, nem mentünk megfelelően a kapu elé, nem lőttünk eleget. Még a legegyszerűbb játékelemekben is sokat hibáztunk.

Nyilvánvalóan ennek egyik oka az, hogy a válogatott játékosaink nem regenerálódtak még, az első sorunk tompa volt, de ez csak az érem egyik oldala, a másik oldala pedig az, hogy a csatárok ma nem voltak eléggé gólra éhesek.

Alba Volán– Olimpija Ljubljana 1-3 (1-2, 0-1, 0-0)
Székesfehérvár, 3000 néző. Vezette: Tschebull, Smetana, Widmann


Alba Volán: Szuper – Horváth A., Tokaji, Palkovics, Ocskay, Fekete, Bonni, Byström, Kovács Cs. 1, Vaszjunyin, Couture, Ondrejcik, Martens (1), Forsyth, Nagy G., Sofron, Jobb, Hegyi, Fodor. Vezetőedző: Ted Sator.


Olimpija Ljubljana: Morrison – Kuznik, Pavlin, Intranuovo (1), Elik (2), Banham 1, Mitchell 1, Tavzelj, Yarema, Zupancic, Vnuk, Groznik, Petriläinen 1, Muric, Music, Kralj, Belisk, Pance, Ropret. Vezetőedző: Randy Edmonds.

Kiállítások:12 ill. 12 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >