Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vasbetonba öntik a Rózsaligetet - Orosz István pedig pihenőparkot létesít Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 15.

ImageA Város nem nyújt semmiféle támogatást a Széna téren található játszótér felújítására, Orosz István, a terület önkormányzati képviselője viszont 9 millió forint körüli összeget szán a fásításra és egy kellemes pihenőpark kialakítására. A munkálatok már most novemberben elkezdődnek, s a tervek szerint a program három évig fog elhúzódni.

„Ha a rózsaligetet teleöntik vasbetonnal, ez lesz az egyedüli olyan park, amely a Belvároshoz közel fekszik.” – nyilatkozta honlapunknak Orosz István.

E mondattal arra utalt, hogy a Rózsaligetbe tervezett Városmakettet egy két méter magas betonfallal fogják körülvenni – és ebből kifolyólag már nem beszélhetünk „parkról”. A Zichy-liget szintén nem alkalmas pihenésre, mivel inkább olyan „zöldövezeti átmenő forgalmú helynek” tekinthető.

Image
Fotó: Temesvári Márta
 

A Széna téren a helyi képviselő viszont gondol a kisgyermekes szülőkre és a zöldbe vágyó lakókra: parkolókat alakíttat ki, amely költsége 6,5 millió forint. Rendbe teszik a játszóteret, s mellette az elhanyagolt sportpályát is, amit kerítés ölel majd át.

A padok és az asztalok 1 millió forintba kerülnek majd, a növénytelepítés pedig 800.000 forintba, amit Orosz István az egyéni keretéből fizet ki. - Mivel a Város nem száll be a költségekbe.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >