Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Fúvószenekar a Hotel Magyar Király előtti téren
Fúvószenekar a Hotel Magyar Király előtti téren Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. augusztus 27.
Története során először turnézik Magyarországon a Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar. A négy helyszínt magában foglaló turné első állomásaként Székesfehérváron lép fel a 2008-ban alakult zenekar. A koncert vasárnap este 18.00 órakor kezdődik a Hotel Magyar Király előtti téren. Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

A Csíkszenttamási Ifjúsági Fúvószenekar 2008-ban alakult a Terkő Közbirtokosság és a helyi önkormányzat kezdeményezésére. A hangszeres képzést, illetve az elméleti oktatást a csíkszeredai Népművészeti Iskola tanárai tartották három éven keresztül. Ebben a periódusban Urszuly Árpád vezette a zenekart, majd 2011-ben Sándor Árpád lett a karmester. Az alakulásnál harminc taggal induló zenekar folyamatos cserélődésen megy át, így nagy hangsúlyt fektetnek a folyamatos utánpótlásképzésre. Ezt a munkát javarészt a zenekar tagjai végzik önkéntesen, illetve segítségükre van Sándor Árpád karnagy is.

A zenekart lelkes tizenéves csíkszenttamási fiatalok alkotják. Zeneszeretetük, lelkes odaadásuk, a sok tanulás és próba harmonikusan együttműködő csapattá kovácsolta össze őket. Több alkalommal léptek fel külföldön és belföldön egyaránt. Repertoárjukban világi és egyházi művek, magyar katonaindulók, pop slágerek, filmzenék, magyar slágerek, illetve egyéb feldolgozások egyaránt szerepelnek.

Az együttes fennállása óta most először turnézik Magyarországon, a sorozat első állomása pedig a Királyok Városa lesz. A zenekar székesfehérvári koncertje augusztus 28-án, vasárnap este 18.00 órakor kezdődik a Hotel Magyar Király előtti téren. Ezt követően augusztus 29-én, hétfőn a Gyenesdiási strandon, augusztus 30-án, kedden Téten, illetve augusztus 31-én, szerdán Csetényben lépnek még fel.

Az eseményre szeretettel várnak minden érdeklődőt!

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >