Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Dining Guide Street Food Show Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. augusztus 27.
ImageAugusztus 27-én és 28-án reggel 10 és este 11 óra között Székesfehérváron, a Városház Téren rendezik meg először vidéken az utcai étkek ünnepét, a Dining Guide Street Food Show-t. Grill szendvicsek, lepények, kolbászok, barbecue húsok, csülök, tócsni szendvicsek és persze a desszertek mellé jól csúsznak majd a kézműves italok.

 

Street Food. Utcakaja. A világon mindenhol óriási népszerűségnek örvend ez a műfaj, hiszen a rohanó hétköznapokban gyakran kerülünk olyan helyzetbe, hogy jövet-menet fogyasszunk el néhány falatot. A világ nagyvárosai közül leginkább azokban a legszínesebb a paletta, ahol több kultúra keveredése által áll össze az étlap, tehát ahol ugyanolyan kedvelt a vietnami pho leves, mint a hot dog, a kebab, vagy a gyorsan készülő sült tészták. Szerencsére a street food kultúra ma már hazánkban is egyre inkább népszerű, ráadásul nekünk is van igazi hagyományos utcakajánk, gondoljunk csak a sajtos-tejfölös lángosra, amely évtizedek óta így szerepel a köztudatban. Persze egyre több konkurense lett, még ha sokan elsőre nem is asszociálnak másra, mint a gyrosra vagy a pizzaszeletre, jó ideje kiderült már, hogy ezeken túl is van élet, és a műfaj képviselői időről időre fesztiválokon is szeretnék bemutatni újdonságaikat a nagyközönségnek. Az idei gasztronómiai események sorában a következő dátum, amelyet érdemes beírni a naptárba, az augusztus 27-e és 28-a, amikor is a Dining Guide Street Food Show Székesfehérváron kerül megrendezésre.

 


 

Székesfehérvár belvárosa, egészen pontosan a Városház tér ad teret ennek a rendezvénynek, ahol 20 résztvevő ismerteti meg kínálatával a látogatókat. Kézműves sörfőzdék, borászatok mellett a legkedveltebb falatokat is megtaláljuk: megtalálják számításukat a grillszendvicsek, lepények rajongói, a barbecue húsok, kolbászok kedvelői is, lehet tócsnit, sült burgonyát majszolni, és természetesen nem maradhat el a kínálatból az utcai édességek kavalkádja sem. Utcazenészekből sem lesz hiány, a székesfehérvári történelmi környezet remek szórakozást nyújt a nyárvégi lazuláshoz. Ez a hétvége minden gasztrorajongónak kötelező program, hiszen ezúttal kényelmesen sétálgatva, ismerősökkel találkozva, csevegve és érdeklődve lehet végigkóstolni az egyébként többnyire rohanós étkezésekre ítélt finomságokat.

 
Kényeztetésünkről a következő kiállítók gondoskodnak: Apropó Wine Truck, Bandusz, Befaló Bill, Bigfoot Sörfőzde, Borellátó, Borkas, Che Che Bistrocafé, Csíki Sör, Domján Sörfőzde, Etyeki Sörmanufaktúra, Gelato Palota Ice Bar, Hagyományos Íz Varázs, HopTop Brewery, Kolbice, Koronás lepény, Kürtőske, Low Cost Gourmet Trailer, Neked csak Dezső!, Spritz Bar, Stari Kézműves Sörfőzde, Viktória Édesség, Waffel Land. Bővebb információ a www.diningguide.hu és www.facebook.com/diningguide oldalakon érhető el.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >