Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Quartettissimo VII. Európai Vonósnégyes Fesztivál
Quartettissimo VII. Európai Vonósnégyes Fesztivál Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 22.
ImageA hetedik alkalommal megrendezésre kerülő Quartettissimo Európai Vonósnégyes Fesztivál szeptember 22. és 24. között várja az érdeklődőket a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban. Különlegessége, hogy ebben az évben kétnapos, nagyszabású zenetudományi konferenciával gazdagodik, amely „Kultúra és zene: Városok, templomok és kastélyok zenéje Magyarországon – 1500–1945” címmel a székesfehérvári Szent István Király Múzeum és a Fejér Megyei Múzeumegyesület együttműködésével valósul meg.

 

A tizenöt előadás négyszázötven év kultúrtörténetére reflektál, a magyar zenetörténetnek a középkortól a 20. század közepéig tartó korszakaira fókuszálva.

A konferencia szeptember 22-én Székesfehérváron, a Városháza nagy tanácstermében, 23-án a fehérvárcsurgói Károlyi Kastélyban kerül megrendezésre. A fesztivál koncerthelyszíne a kastély, ahol szeptember 22-én az Authentic Quartet (Pleyel, Förster, Krommer, Haydn), 23-án a francia Quatuor Girard (Haydn, Beethoven, Schumann), 24-én az Attitude Quartet (Beethoven, Skuke and Mendelssohn) lép fel. Utóbbi koncertet beszélgetés előzi meg Fülei Balázs zongoraművésszel, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem Kamarazene Tanszékének vezetőjével, témája: « Kamarazenei tradíciók a budapesti Zeneakadémián ». További újítás ebben az évben a Magyar Hangszerész Szövetség Közhasznú Egyesület részvételével megrendezésre kerülő hangszerkiállítás, valamint a hozzá kapcsolódó családi program « Kalandozás a hegedű körül » címmel.

Nem szabad megfeledkezni a francia Quatuor Girard és a székesfehérvári Hermann László Zeneiskola diákjainak találkozójáról, valamint a különböző magyar diák vonóségyesek szeptember 24-én, szombaton, 11 órakor kezdődő koncertjéről  sem.

A fesztivált szeptember 25-én, vasárnap az Alba Regia Szimfonikus Zenekar Kamarazenekarának koncertje zárja, melynek helyszíne a székesfehérvári Ciszterci templom.

 

A konferencia ingyenes.

 

A három esti koncert jegyárai:

3000 Ft (teljesárú), 2500 Ft (diák, nyugdíjas), 8000 Ft (mindhárom koncertre)

Információ, jegyfoglalás:

Károlyi József Alapítvány, Károlyi Kastély, 8052 Fehérvárcsurgó, Petőfi u. 2.

Tel. 06 21 311 04 26, e-mail: Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges , web: www.karolyikastely.hu 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >