Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tiszteletadás szerdán délután a Gyergyó Emlékparkban Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. szeptember 07.
ImageA Magyar Királyi Szent István 3. Honvéd Gyalogezred hősei előtt tisztelegnek holnap Székesfehérváron. Az érdeklődőket szeptember 7-én 17.00 órára invitálják a Gyergyó Emlékparkba.

 

A Gyergyó Emlékparkot 2014 szeptemberében adták át Székesfehérváron, a Királysor és a Géza utca kereszteződésében. Így állítottak emléket annak a 159 székesfehérvári kadétnak, akik a második világháború során, 1944. szeptember 7-én hajnalban Magyarország akkori határának védelmében, a Gyergyószentmiklós határában fekvő Gac hegyen haltak hősi halált.

Székesfehérvár nem feledi egykori fiait! A Magyar Királyi Szent István 3. Honvéd Gyalogezred Tábori Pótezredének 72 évvel ezelőtt elesett katonáira emlékeznek 2016. szeptember 7-én, szerdán 17.00 órakor. Az eseményen beszédet mond dr. Tanárki Gábor, a Fejér Megyei Kormányhivatal igazgatója és György István, Gyergyószentmiklós alpolgármestere. Az esemény koszorúzással zárul.

A rendezvény fővédnökei dr. Simon László kormánymegbízott és dr. Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere. A megemlékezést követően 18.00 órakor a Zsolt utca 28. szám alatti közösségi házban irodalmi felolvasást tart saját műveiből Bajna György székelyföldi magyar író, közreműködik a Vox Mirabilis Kamarakórus és a Széna Téri Általános Iskola több diákja.


A szervezők tisztelettel invitálnak minden emlékezőt!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >