Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kultúra arrow Daloljatok az Úrnak!  Primavera Kórus koncert
Daloljatok az Úrnak!  Primavera Kórus koncert Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 22.
A 2007-ben útjára indult Ars Sacra Fesztivál idei programjaiba a Primavera Kórus is bekapcsolódott. „Daloljatok az Úrnak!” címmel adnak koncertet a maroshegyi Szent Kristóf templomban vasárnap 19 órakor, melyre minden érdeklődőt szeretettel invitálnak.

 

A nemzetközi Városmissziós rendezvénysorozat gyümölcseként számon tartott Ars Sacra Fesztivál 2007-ben indult, s azóta is minden évben megrendezik. A nagyszabású fesztivál célja, hogy a művészet eszközeivel visszataláljon Európa a kulturális gyökereihez. A programsorozathoz évről évre egyre többen csatlakoznak, köztük múzeumok, kulturális központok, galériák, művészek, együttesek. Így egyre szélesebb a rendezvény kulturális kínálata. Ezek között vannak képző- és iparművészeti kiállítások, különböző műfajú koncertek, színházi és irodalmi előadások, tárlatvezetések, gyermekprogramok, melyek mindegyike ingyen látogatható a nagyközönség számára.    

Az idei fesztivál már javában zajlik, szeptember 17-én indult és 25-ig tart. Ehhez kapcsolódva ad koncertet a zárónapon, vagyis vasárnap 19 órakor Maroshegyen, a Szent Kristóf templomban a Primavera Kórus „Daloljatok az Úrnak!” címmel. 

A vegyeskar közel fél évszázada Székesfehérvár zenei életének meghatározó, kiemelkedő együttese. Az alapító karnagy Horányi Ottilia, aki ma is a kórus művészeti vezetője.

A fesztivál keretében megrendezésre kerülő hangversenyen felcsendül Halmos László Istent muzsikával dicsőítő műve, majd a zenei világirodalom legszebb Ave Maria kórus-feldolgozásai (Arcadelt, Donizetti, Liszt Ferenc, Rachmaninov, Orbán György). Szólót énekel Vadászy Barbara, zongorán kísér Szarka Andrea.
A koncertet egy Mozart és egy Kodály mű után Bárdos Lajos: Boldogasszony kánon című művével zárja a kórus, Horányi Ottilia vezényletével. 

A gyönyörű művek alatt pedig a közönségnek lehetősége nyílik megcsodálni azt az 1940-41-ben épült templomot, amit Zrinszky János építő iparművész, az Iparművészeti Főiskola tanára tervezett. A nagyvonalú tisztasággal megfogalmazott modern alkotás belsőépítészete is méltó megoldásokkal készült, aminek tervezője Urbányi Vilmos, korának jeles iparművésze volt. Míg a Szent Kristófot ábrázoló monumentális oltárképet és a keresztutat Bicskei Karle János festette.  

A koncertre minden érdeklődőt szeretettel várnak!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >