Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Közös koncert a Zenei világnap alkalmából Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. szeptember 30.
ImageNagyszabású ünnepre készül Székesfehérvár, a Zene világnapja alkalmából, szeptember 30-án. Az Alba Regia Sportcsarnokban pénteken este a zenéé lesz a főszerep. A rendezvényen felcsendülnek klasszikus művek és népzenei dallamok, valamint átadják a Fricsay Richárd-díjat is.

 

 

Az UNESCO Nemzetközi Tanácsa Yehudi Menuhin kezdeményezésre 1975-ben október 1-jét a Zene világnapjának nyilvánította. Azóta ez a nap a zeneművészet legnagyobb alakjaira emlékeztet, segíti a különböző kultúrák zenéinek jobb megismerését, és a világ minden pontján ekkor különös figyelmet szentelnek a zenének.
Nem lesz ez másként Székesfehérváron sem, ahol szeptember 30-án, pénteken tartanak nagyszabású ünnepséget a zene tiszteletére. 

Az Alba Regia Sportcsarnokban 18 órakor kezdődő rendezvényen fellép az Alba Regia Szimfonikus Zenekar, a Tilinkó Zenekar, a Fehérvár Dob Zenekar és a város szinte valamennyi kórusa. Bekapcsolódik a műsorba az Alba Regia Vegyeskar, az Ars Musica Kórus, a Bástya Kórus, a Primavera Kórus, a Vox Mirabilis Kamarakórus, valamint gyerekkórusok. Így a Hermann László Zeneművészeti Szakgimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a Kodály Zoltán Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola, a Kossuth Lajos Általános Iskola, a Ciszterci Szent István Gimnázium, a Széna Téri Általános Iskola, a Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskola, a Tóvárosi Általános Iskola és a Zentai Úti Általános Iskola énekkarai. 

Az este folyamán felcsendülnek mezőföldi népdalok, G. F. Händel, Wagner, valamint C. Franck és M. de Falla művei, valamint átadásra kerül több zenei oklevél és díj is. Így az Éneklő Ifjúság okleveleit ott adja át a város polgármestere, valamint ő köszönti az Aranydiplomás énektanár-karnagyot, Horányi Ottiliát is, és kiderül, ki kapja idén a város zenei elismerését, a Fricsay Richárd-díjat. 

A rendezvény nyilvános, amire mindenkit szeretettel várnak. Jegyek pénteken este a helyszínen, míg elővételben a város iskoláiban, valamint a Vörösmarty Színház Jegyirodájában megvásárolhatók

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >