Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Kirándulások, játékok és zöld programok a könyvtárakkal Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. szeptember 29.
ImageA Nagy Könyvtári Beavatás jegyében zajlanak október 3-9. között az Országos Könyvtári Napok. A változatos kínálatban pszichológiai előadások, zöld programok, kiállítások, kirándulás és a legkülönfélébb jóga vagy thai chi bemutató is helyet kapott a hagyományos események mellett.

 

A könyvtárak kiemelkedő őszi rendezvényei a Nagy Könyvtári Beavatás jegyében zajlanak: azzal a céllal szerveznek programokat, hogy a középpontba állítsák azokat a mindenki számára hozzáférhető lehetőségeket, amelyek az tájékozódáshoz, ismeretszerzéshez, kulturált közösségi együttléthez nyújtanak segítséget. A témakörök változatossága szinte minden korosztályt megszólít: a zöld könyvtár napja, a nagy könyvválasztó nap, a Legyél te is Kölyökolvasó! irodalmi játék, a könyvtári legek napja és a Könyves Vasárnap ígéretes és színvonalas kikapcsolódást ígérnek.

Az Országos Könyvtári Napok programsorozat székesfehérvári eseményei már október 1-jén, szombaton kezdődnek: a Tolnai utcai Tagkönyvtárban Cs. Nagy Ágnesnek nyílik kiállítása Székesfehérvár fotós szemmel címmel.  Lesz "Magyar Vadak" pop art tárlat a Csók István Képtárban, a Széna téren Kések és borotvák, Flaschner Kálmán műremekei várják a látogatókat, Az elmúlt 60 év emlékei a helyismeretben címmel a Központi Könyvtárban lesz kiállítás.

Több témában is tartanak pszichológiai előadást, például a gyermekkori agresszióról, a konfliktuskezelésről, vagy a változás problémáiról. Ökosarok is működik majd a Gaja Környezetvédő Egyesület közreműködésével, de foglalkoznak például a kiskedvencek gyógykezelésével, vagy a zöld háztartással is. Az egészség és a mozgás népszerűsítését szolgálja a Kattanj a futásra! Fotelből a maratonig és még tovább című előadás egy ultrafutó prezentálásban vagy az interaktív thai chi bemutató,  és akik kedvet éreznek egy jótékony lazuláshoz, jógafoglalkozást is találnak a programkínálatban. Amikor le lehet tenni a könyvet, akkor pedig jöhet egy kirándulás például a Károlyi-kastélyba vagy egy kulturális-gasztronómiai kerékpártúra a Velencei-tó körül. A francia kávézó és a sanzonest hangulatos elfoglaltságot ígér, a gyerekeknek meseolvasó versenyt és nyomozós játékot is hirdetnek. A kedvezményes könyvárusítás helyszíneiről, a Könyvtárunk Éjszakájáról és a rendezvény egyéb részleteiről a http://www.vmk.hu/index.php?preview=menu_311 oldalon lehet tájékozódni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >