Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Vidal Sassoon: Vidal - Az önéletrajz Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. október 20.
A hatvanas években az egész világ Londonban kereste a választ arra a kérdésre, mi az igazi stílus. Ha hajvágásról volt szó, az egyetlen hely, ami szóba jöhetett, Vidal Sassoon szalonja volt. Modellek, színésznők, boltoslányok özönlöttek a Bond Streetre a Sassoon védjegyévé vált rövid, szexi, geometrikus, frizurákért.

 

Vidal Sassoon: Vidal - Az önéletrajz

150x230 mm, 288 oldal, ára: 3.999,- Ft

Alexandra Kiadó, 2016.
A hatvanas években az egész világ Londonban kereste a választ arra a kérdésre, mi az igazi stílus. Ha hajvágásról volt szó, az egyetlen hely, ami szóba jöhetett, Vidal Sassoon szalonja volt. Modellek, színésznők, boltoslányok özönlöttek a Bond Streetre a Sassoon védjegyévé vált rövid, szexi, geometrikus, frizurákért. Vidal ollója felszabadította a nőket, és ők nem tudtak betelni vele: tiszta vonalak, mértani szögek, az arccsontokat kiemelő, szabadon libbenő haj.  Ő alkotta meg Mary Quant, Grace Coddington, Twiggy, Rita Hayworth, Christine Keeler, Mia Farrow és Jean Shrimpton frizuráját.

Vidal Sassoon olvasmányos visszaemlékezéseiben bemutatja mindazokat, akik egyengették az útját, akik hatással voltak munkásságára és meghatározó szerepet töltöttek be életében, és ezzel a 20. század második felének divatvilágában is. Feltárja az őt mozgató szenvedélyeit is - ír építészetről, gyönyörű nőkről, Izraelről és az antiszemitizmusról, családi kötelékeiről és a Chelsea-bérletről, melyről sosem mondott le.
Sassoon memoárja egy olyan East End-i fiú inspiráló és megindító története, akiből a világ leghíresebb mesterfodrásza vált.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >