Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Köztéri és intézményi felújítások a Felsővárosban Nyomtatás E-mail
Írta: ÖKK   
2016. október 20.
A Felsővárost érintő fontos köztéri és intézményi fejlesztésekről adott tájékoztatást Földi Zoltán, a városrész önkormányzati képviselője. Tovább szépül a Szent Sebestyén templom előtt tér, ahol a park végéig tartó térköves sétány és a századelő stílusát idéző közvilágítás készül. Folytatódik a templom rekonstrukciója is, továbbá megújul a Felsővárosi Közösségi Ház vizesblokkja. Az óvoda udvara az elmúlt hétvégén szépült meg a szülők közreműködésével.

 

„A magyar kultúra a több mint ezeréves kereszténységünkben gyökerezik, éppen ezért fontos a kereszténységet jelképező tér felújítása a Szent Sebestyén-templom előtt. Az Európát manapság sújtó, embert próbáló időkben ez különös hangsúlyt kap!” – emelte ki sajtótájékoztatóján Földi Zoltán önkormányzati képviselő.

Elmondta, hogy ősszel elkészült a templom előtti félköríves, térkövezett tér megnagyobbítása. Innen indulva a park teljes hosszában két méter szélességű, szintén térköves járda készül, amely körbeveszi a templom névadójának szobrát is. A beruházással párhuzamosan dolgoznak a közvilágítás felújításán. A parkban a századelő stílusát idéző kandelábereket helyeznek el, és lesznek olyan lámpatestek is, melyek megvilágítják a Szentháromság szobrot. A járdaépítés bruttó 8,2 millió, a közvilágítás kiépítése bruttó 3,5 millió forint, melyeket teljes egészében képviselői keretből finanszíroznak. Tavasszal fejeződik be a terület teljes felújítása padok kihelyezésével, parkosítással és növények telepítésével.

Ugyancsak fontos beruházás lesz a Felsővárosi Közösségi Ház vizesblokkjának felújításra. A munkálatokra – a Közgyűlés döntésének értelmében – 8,5 milliós forrást biztosít a város. A Szent Sebestyén-templom rekonstrukciója a lábazat felújításával folytatódik, ugyancsak költségvetési forrásból, 5 millió forint értékben.

Földi Zoltán képviselő arról is beszámolt, hogy a Felsővárosi Óvoda udvarán megújult az általa ajándékozott játszóvár körüli terület. A szülők összefogtak, friss homokkal és kavicsággyal újították meg az udvart az elmúlt hétvégén. Jövő tavasszal egy kisméretű, palánkos rekortán pályát is építenek, ahol a gyerekek biztonságosan sportolhatnak, focizhatnak.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >