Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Tündéreket idéz Kövi Szabolcs Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 21.

Image„Keresem és egyre keresem azokat az új hangzásokat, melyek a lélekben megmozgatják ama rugókat, amik a belső harmónia épülését szolgálják, felemelik kissé az embert és végső soron talán közelebb viszik minden harmónia forrásához...” – vallja magáról Kövi Szabolcs – „Munkám során a zene finom erejét kutatom, amit én a megszokott extázis ellenpólusának hívok. Létezik egy olyan állapot, ami meditatív hangulatú zenével viszonylag könnyen kiváltható, a nyugalom extázisa. A zene nyelve, az elme és a lélek olyan tartományait szólítja meg, ahol a szavaknak nincs helye és szerepe.”

A zenész legközelebb ma, 18 órakor koncertezik Székesfehérváron, a Városi Könyvtár Budai úti Tagkönyvárában. A vetítéssel egybekötött programot ingyenesen lehet meglátogatni. A művész az est során bemutatja „Tündér-idézés” című új albumát, amelyet így jellemez:

Image
.
 

„A "Tündér-idézés" című album valahol ott kezdődik, ahol a "Szertartás" véget ért. Emlékeztetőül a "Szertartás" (2006) története: Egy misztikus erdőben a világ minden tájáról összegyűlt varázslók egy közös meditációval szeretnék magasabb szintre emelni a Földet. Amikor a szertartás után már kialudt a tűz, hajnalban egy különösen finom, altató hangulatú zenére gyűlnek össze még a varázslók, amellyel az erdő jótékony szellemeit, a tündéreket kívánják megidézni.”

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >