Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Az 56-os hősöknek állít emléket a Kákics együttes Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2016. november 11.
ImageA Rákosi-diktatúra áldozatainak és az 1956-os forradalom hőseinek állít emléket a Kákics együttes műsora, melyet a Városháza Dísztermében tekinthet meg a közönség vasárnap este. A 18.00 órakor kezdődő, „Feltettem magamban, Hazámat szolgálom…” című népzenés program a magyar lelkeket melengető dalokkal hozza vissza a 60 évvel ezelőtti történéseket úgy, ahogy akkor nagyszüleink, dédszüleink látták. A programra ingyenes a belépés, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

 

„56-ról ötvenhatféleképpen hallottunk az iskolában, a híradóban, a sajtóban. Csak egy helyen mondták mindig ugyanazt: otthon. A féltő, gondoskodó szeretteink és barátaink elbeszélésein keresztül fogjuk bemutatni a diktatúra, a forradalom és a megtorlás momentumait úgy, ahogy Ők mindig is látták.” – így ajánlja emlékező műsorát a közönségnek a Kákics együttes.
 
A „Feltettem magamban, Hazámat szolgálom…” című estet számos helyszínt követően november 13-án, vasárnap 18.00 órai kezdettel a Városháza Dísztermében is bemutatják. A három részből álló műsor megidézi a sztálinista rendszerű totális Rákosi-diktatúrát és a  forradalom kitöréséhez vezető utat, az 1956-os szabadságharc eseményeit, majd a menekülést és a megtorlást. A programban megjelenik Janek József, Csoóri Sándor, Lendvai Sándor, Kodály Zoltán, Tárnok Gyula, Melocco Miklós, Füzéki István, Dr. Andrásfalvy Bertalan és Keszei István alakja. A zenés hangulatkeltés közepette megelevenítik tetteiket, amiért börtönnel vagy éppen halállal lakoltak, és azokról is megemlékeznek, akik az ország elhagyására kényszerültek. A magyar lelkeket melengető dalok segítenek visszahelyezni 1956 eszméjét arra a polcra, ahonnan az évtizedek leszakították.

A programot az ’56-os forradalom és szabadságharc 60. évfordulójára létrehozott Emlékbizottság támogatta. A belépés ingyenes. Szeretettel várnak minden érdeklődőt! 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >