Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Gyertyagyújtás, koszorúzás, imádság
Gyertyagyújtás, koszorúzás, imádság Nyomtatás E-mail
Írta: Kész Mónika   
2016. november 16.
A Lehet utcai kereszthez való zarándoklattal veszi kezdetét pénteken délután a Krisztus Király Egyházközség Búcsúja, ami szombaton szentmisével, emléktábla-koszorúzással, valamint kiállítás-megnyitóval és előadással folytatódik. A Zsolt utcában lévő templomba és a mellette levő közösségi házba minden hívőt szeretettel várnak!

 

A Krisztus Király Egyházközség – a hétvégi búcsújára készülve – szerdán koradélután megszépíti a Lehet utcai kereszt környékét. Az önkéntes területrendezésben – mely már évek óta hagyománynak számít a búcsúnap előtt - az egyházközség tagjain kívül a környék lakói is részt vesznek. A cél nem más, minthogy a november 18-ai zarándoklatra a kereszt és annak közvetlen környezete méltó módon fogadhassa a híveket. Pénteken 16 órakor ugyanis az egyházközség búcsújának keretében a hívek közösen látogatnak el a kereszthez, majd a hittanos gyerekekkel közösen gyertyát gyújtanak, és együtt imádkoznak elődeinkért.  

A búcsú fő napja november 19-e, szombat lesz. A program 16.30 órakor szentségimádással kezdődik. Majd 17 órakor Kiss János plébános, nagyprépost, helynök atya celebrál szentmisét, aminek keretében sor kerül Berkényi Alajos alapító plébános emléktáblájának a megkoszorúzására, halálának 40. évfordulója alkalmából, valamint átadják a Krisztus Király-díjat.
A szertartást követően 18 órakor a hívek közösen vonulnak át a közösségi házba, ahol megnyitják dr. Busics György egyetemi docens légifotó-kiállítását, majd meghallgatják Fehérvár legrégebbi templomai és kapcsolatuk a királyi mértékrendszerrel című előadását. 

A búcsú programjain közreműködik a Vox Mirabilis Kamarakórus.

 

 
< Előző   Következő >