Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Lezuhant repülő, brazil focistákkal
Lezuhant repülő, brazil focistákkal Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2016. november 30.
Lezuhant kedden Kolumbiában egy utasszállító repülőgép 81 emberrel, köztük a brazil Chapecoense labdarúgócsapatának játékosaival a fedélzetén - közölték a kolumbiai hatóságok. Öten (egyes források szerint hatan) élték túl a repülőgép-balesetet.

 

A Lamia bolíviai légitársaság gépe – amelyen 72 utas és 9 fős személyzet tartózkodott – helyi idő szerint hétfő este szenvedett balesetet, miközben a Kolumbia északnyugati részén található Medellín felé, a José María Córdoba nemzetközi repülőtérhez közeledett – tudatták az egyik közösségi oldalon a légikikötő illetékesei. Mielőtt az Avro RJ85 típusú gép eltűnt a radarok képernyőjéről, vészjelzést adott le az elektromos rendszer meghibásodása miatt.

Egyelőre annyi tudható, hogy nem sokkal a tragédia előtt a pilóta elektromos hibát jelentett a medellíni irányítótoronynak. Bár megkapta az elsőbbségi leszállási engedélyt, a kapcsolat hamarosan megszakadt, és a gép már nem érte el a repülőteret.

A mentést nehezítette a sötétség és a rendkívül rossz időjárás is, ugyanakkor a sajtóbeszámolók megemlítik: a robbanás és a tűz elmaradása a pilóta lélekjelenlétének köszönhető, aki – észlelvén az elkerülhetetlen becsapódást – kiürítette az üzemanyagtartályt.

A csapatra magyar idő szerint csütörtök hajnalban a tekintélyes dél-amerikai labdarúgókupa, a Copa Sudamericana fináléjának első mérkőzése várt volna a medellíni Atlético Nacional ellen. A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) jelezte: a katasztrófa miatt az égisze alá tartozó összes futballbajnokságot felfüggesztette.

(MTI/Média24/Hirado)

 

 
< Előző   Következő >