Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Ünnepi elővigyázatosság
Ünnepi elővigyázatosság Nyomtatás E-mail
Írta: Rendőrség   
2016. december 06.
ImageA karácsonyi ünnepek közeledtével a bevásárlóközpontok, adventi vásárok környékén Fejér megyében is nagyobb tömegre lehet számítani, ezért fontos, hogy mindenki fokozottan figyeljen értékeire.

 

A rendőrségi tapasztalatok alapján, az ünnepi bevásárlással együtt járó karácsonyi forgatag vonzza azokat a bűnelkövetőket, akik ilyenkor megpróbálják kihasználni embertársaik figyelmetlenségét és könnyelműségét.  Az adventi időszakban a zseblopásokat jellemzően zsúfolt helyeken, karácsonyi vásárokban, tömegközlekedési eszközökön, piacokon és áruházakban követik el az alkalmi lopásra specializálódott tolvajok.

Az ünnepi készülődés zavartalansága érdekében a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai megyeszerte kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy felhívják a lakosság figyelmét értékeik megóvására, ezzel is elősegítve, hogy minél kevesebben váljanak bűncselekmények áldozataivá.

 


 

A megyeszékhelyen bűnmegelőzési szakemberek az idei esztendőben az Árpád Szakképző Iskola és Kollégium diákjainak önkéntes segítségével, preventív jellegű tájékoztató prospektusokat osztanak ki a karácsonyi forgatagba kilátogatóknak, melyen a megelőzés lehetőségeiről tájékoztatnak és néhány egyszerű óvintézkedés betartására hívják fel a figyelmet.

A megelőző tanácsok mellett a Székesfehérvári Rendőrkapitányság és a helyi Közterület- felügyelet munkatársai az ünnepi időszakban közösen teljesítenek szolgálatot és fokozott figyelmet fordítanak a nagy forgalmú közterületek, bevásárlóközpontok látogatóinak vagyonbiztonságára. A bűncselekmények megelőzése, valamint a lakosság szubjektív biztonságérzetének növelése érdekében megerősített jelenléttel biztosítják, hogy az ünnep valóban békés és boldog legyen.

 

 
< Előző   Következő >