Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Adventi napra invitál a Diáktanács
Adventi napra invitál a Diáktanács Nyomtatás E-mail
Írta: Fraller Ildikó   
2016. december 07.
A Székesfehérvári Diáktanács mikulássapkás flashmobbal lepte meg a Belvárosban sétálókat: a város karácsonyfája mellett a Megadance Táncstúdióval közösen adtak elő egy táncot, amivel adventi programjukra hívták fel a figyelmet.

 

Egy óriási, jókívánságokat tartalmazó képeslapot helyeztek el a karácsonyfa alatt, majd Mészáros Attila alpolgármesterrel közösen tájékoztattak a december 10-i Adventi napról. A Hiemer-házban közös kézműveskedés, társasjáték, beszélgetés lesz délelőtt, délután pedig Belvárosi 7 próbára invitálják a fehérvári fiatalokat.


A Székesfehérvári Diáktanács belvárosi flashmobbal hívta fel a figyelmet az Adventi nap programjaira. A város karácsonyfája mellett a Megadance Táncstúdió tagjaival együtt egy koreográfiát mutattak be, stílusosan mikulássapkában. A tánc után egy óriási képeslapot helyeztek el a karácsonyfa alatt, amelyen a fiatalok ünnepi jókívánságai mellett a diákok meghívása olvasható az ünnepi rendezvényre.

Mészáros Attila
alpolgármester megköszönte a kedves Mikulás-napi villámcsődületet a Diáktanácsnak. A fiatalok – mint mondta – hetek óta készülnek nemcsak a táncra, hanem a már többedik alkalommal megszervezésre kerülő adventi programsorozatra. „Fontos, hogy a Székesfehérvári Diáktanács aktív a társadalmi szerepvállalásokban. Az ünnepek kapcsán például az adománygyűjtés és –osztás tekintetében is évek óta jelen vannak, köszönöm ezt a nekik!” – fogalmazott az alpolgármester.

Nagy Boglárka
, a Diáktanács elnöke köszönetet mondott a térre kilátogató fehérváriaknak, a Megadance Táncstúdiónak és a városnak pedig a támogatásért, aminek segítségével meglephették a Belvárosban sétálókat. A fiatalokat, kicsiket és nagyokat meginvitálta a december 10-én szervezett izgalmas és színvonalas Adventi napra a Hiemer-házba.

A délelőtt folyamán 10 órától jó hangulatú kézműves foglalkozást szerveznek, ahol ötletes, fiatalos ajándékok és karácsonyfadíszek készülnek újrahasznosított anyagokból a Fehérvári Fiatalok karácsonyfájára, vagy akár otthonra. A közös készülődésre várják a családokat is a Diáktanács Karácsonyi Manóinak műhelyében, az alkotó tevékenykedéshez meleg tea, sütik, karácsonyi mesék és társasjátékok garantálják a jó hangulatot.

Az előzetesen meghirdetett „Jobb adni, mint kapni” pályázatra elkészített rajzokat 10-12 óráig lehet leadni a Hiemer-ház Ifjúsági Pinceklubjában (bejárat a Gesztenyés udvar felől). A rászoruló gyerekek ünnepére fókuszáló rajzokat a helyszínen szakmai zsűri bírálja el, minden pályázót egy kis aprósággal lep meg a Diáktanács, a legjobb alkotók jutalomban részesülnek. Az eredményhirdetésre 13 órakor kerül sor. Az alkotásokról készült fotók felkerülnek a Székesfehérvári Diáktanács Facebook-oldalára, ahol karácsonyig lájkokkal lehet szavazni a közönségdíjért.

A délután a játék jegyében folytatódik: a Belvárosi 7 próbára 3-4 fős, felső tagozatos és középiskolás csapatok jelentkezését várják. A rendhagyó adventi városismereti vetélkedővel a diákok figyelmét szeretnék felhívni olyan helyekre, közösségi terekre, ahol a szabadidejüket kellemesen és hasznosan tölthetik el. A győztes hazaviheti a vándorkupát, és részt vehet a jövő évi vetélkedő összeállításában. Iskolai és vegyes csapatokkal is lehet jelentkezni december 8-án, csütörtökön 16 óráig a Az email cím védve van a spam botoktól, a megtekintéséhez a JavaScript bekapcsolása szükséges e-mail címen, az iskola DÖK-munkát patronáló tanáránál, illetve diáktanácstagjánál személyesen, vagy a Facebook-oldalon üzenetben – a csapat nevének, létszámának, a csapattagok életkorának és a csapatkapitány életkorának megjelölésével.

A délutáni program egy táncos flashmob után az eredményhirdetéssel zárul.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >