Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Hírek
Tsugio Yamamoto az Alba-Tollnál Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

ImageSzékesfehérvárra látogatott Tsugio Yamamoto, aki várhatóan három-négy hónapig tartózkodik városunkban, hogy segítsen a helyi tollaslabdázók edzésein és versenyein. A japán edző, aki elismert sportdiplomata, s az Olimpikonok Világszövetségénél is dolgozott, most azon fáradozik, hogy Székesfehérvár Magyarország kiemelt tollaslabda-utánpótlási központjává váljon.

„13 évvel ezelőtt álmunkban sem gondoltuk volna, hogy pár tollaslabdázni szerető diák, egy kis egyesület, és egy Magyarországon alig ismert olimpiai sportág olyan szintre emelkedik, hogy egy tapasztalt Japán tollaslabda mester is minket választ és legjobb játékosainkat még több szakmai lehetőséghez, sikerhez segítheti.” – nyilatkozta honlapunknak Bánhegyi Gábor, az Alba-Toll SE. Elnöke – „Nagy megtiszteltetés és egyben szerencse is, hogy a világ számos pontján megforduló szakember éppen Magyarországot és azon belül Székesfehérvárt és az Albatoll Sportegyesületet választotta.”

Az edző elmondta, hogy reményeik szerint a Japán szakember munkája egy kapcsolatépítés kezdete is, ami lehetőséget ad arra, hogy székesfehérvári fiatalok, egyesületek kapcsolatba léphessenek a távoli ország játékosaival, sportklubokkal valamint arra is, hogy Japán sportolók, edzők, egyesületek érkezzenek a jövőben is városunkba. Kiváló lehetőség kínálkozik sportdiplomáciai kapcsolatok kiépítésére is, mivel Tsugio Yamamoto elismert sportdiplomata is, aki az Olimpikonok Világszövetségében is dolgozott.

Image
Fotó: Alba-Toll SE

Bánhegyi Gábor ezen kívül fontosnak tartotta megemlíteni, hogy a tapasztalt szakember, aki osakai profi egyesületben is volt vezetőedző, a munkája mellett komolyan érdeklődik a magyar kultúra és ezen belül is a zene, ének és tánc iránt. Nagy örömére szolgált, hogy városunkban ezen a téren is otthonra talált.

Az Alba-Toll SE ezúton is köszöni mindazokat az ajándékokat, amelyeket a mestertől kaptak: ütőket, labdákat, felszereléseket - több százezer forint értékben. Ezen kívül azoknak a szülőknek is hálásak, akik Yamamoto szállását, étkezését és az Egyesület fejlődését is támogatják ebben a gazdaságilag nehéz időszakban is.

„Reméljük, hogy hasznos tapasztalatcserékben és edzésekben lesz részünk és a kapcsolat minél erősebbé válik a következő hetekben, hónapokban, játékosaink pedig egyre lelkesebbek és motiváltabbak lesznek az új és érdekes feladatokra.” – mondta Bánhegyi Gábor

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >