Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A III. évezred technológiái konferencia Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 24.

ImageA Nagyváradi Egyetem Építészeti és Kivitelezési Kara negyedik alkalommal rendezte meg fenti címmel tudományos konferenciáját, ahol építészek, építőmérnökök és földmérők találkoznak. Szepes Andrástól megtudtuk: a konferencia célja, hogy közös platformot adjon az építészek és a kivitelezésben dolgozó mérnökök számára. A téma a címbe van kódolva, és igen nagy szabadságfokkal rendelkezik. Elfér ebben a tervezés minden problémája, a kivitelezés érdekességei, és természetesen az építésirányítás és mozgásvizsgálat geodéziai kérdései.

"A konferencián rendszeres résztvevőként képviseltük idén a GEO-t." - mondta Szepes András - "Korábban kifejezetten időszerű földmérési kérdésekkel szerepeltünk. Idén azonban egy új oktatási forma bemutatására vállalkoztunk, mely keretben módszertani kérdések is helyet kaptak."

Image
.

Postgraduate Course for Engineers with Distance Learning /Mérnöktovábbképzés távoktatással/ című előadásában például ismertette a most kifejesztett és 'oktató teszt' néven elkeresztelt módszert (a bemutatott anyag társszerzői voltak még Kottyán László és Szepesné Stiftinger Mária), amely lényege, hogy a teszt során a hallgató hibás válasz esetén a szükséges tananyagrészletre lépnek vissza. Az ismeretek tanulmányozása után ismét megkísérelhetik a tesztkérdés megválaszolását. Az előadás nagyon sikeres volt - még a szünetben is kérdésekel halmozták el a program megalkotóit. 

Image
Fotó: GEO

"A beszélgetés eredményeként a témával meghívást kaptunk a Bukarest-i Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem konferenciájára is. Meg kell említenünk kedves vendéglátónkat, Prof. Aurora-Carmen Mancia dékánasszonyt, aki szívén viseli intézményeink kapcsolatát, Gheorghe-Constantin Ionescu dékánhelyettes urat, aki tökéletes magyarsággal segített megoldani az esetleges problémákat, és természetesen Suba István kollégát, aki motorjaa kapcsolatunk alakulásának és fejlesztésének." - zárta tájékoztatását Szepes András.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >