Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Év végéig rendezhetik tartozásukat a KATA-sok Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Ferenc   
2016. december 20.
A kisadózó vállalkozóknak érdemes figyelniük arra, hogy még az idén rendezzék adótartozásukat. Nem lehet tovább katás ugyanis az, aki az évet 100 ezer forintot meghaladó adóhátralékkal zárja. A NAV adatai szerint ez közel tízezer kisadózót érint.

 

Jogszabály értelmében, ha a kisadózó vállalkozás nyilvántartott nettó adótartozása az év utolsó napján meghaladja a 100 ezer forintot, megszűnik a kata-alanyisága. Ez azért is jelentős, mert ilyen esetben az adóalanyiság megszűnésének évében és az azt követő 12 hónapban nem választható újból ez a kedvező adózási mód.
 
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal adatai szerint jelenleg közel tízezer kisadózónak van az összeghatárt meghaladó adótartozása.
 
Ezért célszerű, ha a katások legkésőbb az év vége előtt akár az Ügyfélkapun keresztül elektronikusan, akár telefonon a NAV Ügyféltájékoztató és Ügyintézési Rendszerén keresztül (a 06-40/20-21-22-es számot tárcsázva) tájékozódnak a folyószámlájukról. Akinek még nincs Ügyfélkapuja, a NAV ügyfélszolgálatain regisztrálhat. Ehhez a személyes okmányokon túl egy működő e-mail címre és egy felhasználó névre van szükség. Telefonos ügyintézés a www.nav.gov.hu oldalról letölthető „TEL” adatlap kitöltése és beküldése után, ügyfélazonosító számmal lehetséges.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >