Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow Megszorítások helyett gazdaság-élénkítést javasol a Polgári Frakció
Megszorítások helyett gazdaság-élénkítést javasol a Polgári Frakció Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2008. november 25.

ImageNem megszorításokat kellene bevezetni „válságkezelés” címszóval, hanem beruházás-növelésre, gazdasági élénkítésre van szükség. – véli a Polgári Frakció. Vargha Tamás tanácsnok mai sajtótájékoztatóján kifejtette: a Frakció által néhány héttel ezelőtt nyilvánosságra hozott, s az illetékeseknek eljuttatott „hét pontos csomagjukban” már utaltak arra, hogy adó- és járulékcsökkentés szolgálná a vállalkozók érdekeit, s jelentene bizonyos fokú menekülést a mélypontról ahelyett, hogy további terheket rónának az amúgy is szörnyű gazdasági helyzetben lévőkre. Javaslataikra azonban eddig még nem érkezett reakció sem Székesfehérvár polgármestere, sem a frakciók részéről.

Vargha Tamás ismertette a média képviselőinek a Polgári Frakció által két pontban megfogalmazott „ sürgős és megmentő lépéseket”:

1. Álljon fel egy szakértői testület, amely megvizsgálja annak lehetőségét, hogy az iparűzési adó mennyivel csökkenthető 2009-ben. Ehhez természetesen tudni kell majd a Székesfehérvári Önkormányzat költségvetésére vonatkozó sarokszámokat is.

2. A Polgári Frakció javasolja, hogy a 2,5 millió forintos iparűzési adóalapot nem meghaladó adókötelezettség esetén az adó megállapítása nulla százalékban történjen. Ez az érintett 13.000 iparűzési adófizető közül 7000-ret érint. Tehát úgymond nem „eltörölnék” az iparűzési adót, hanem ideiglenesen nulla százalékban határoznák meg.

 

Image
Fotó. Temesvári Márta

Remélhetőleg ezen elképzelésekre végre válaszolni fog városunk vezetősége – nem úgy, mint a „7 pontra”.

Egyébként megjegyezendő, hogy szerkesztőségünk (is) értetlenül áll a „reakciótlanság” előtt, hiszen válság van, az emberek féltik a munkahelyüket, bizonytalanok, s az információhiány megakadályozza a cselekvés mindennemű válfaját, ami azt jelenti, hogy még tovább gyűrűzik a recesszió. Stagnálnak a piacok, majd süllyed és süllyed a munkavállaló, a munkáltató, a város, az ország…

Értékelni kellene, hogy vannak, akik segíteni akarnak, éjjeleken át azon munkálkodnak, hogy megtalálják azt a picurka kis kiutat. S ha megvan az az ajtó, akkor nem szabad elé tornyosulni, eltakarni a fényt csak azért, mert „máshol állunk” úgymond politikailag. Most itt nincsen helye a sértődésnek, a hatalom fitogtatásának, s a bosszú – sokak számára – mámorító ízvilágát is kerülni kell. Közös érdekünk az összefogás és annak tudatos meghallása, ami „jó”.

Aki ezt nem érti meg, az nem való tovább vezetői pozícióba. Mert egy vezetőnek az a feladata, hogy a „köz” érdekét nézze, s úgy cselekedjék, ahogy elvárják tőle: felelősségteljesen, tiszta szívvel, a fejlődést szolgálva.

Kapcsolódó cikkeink:

http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1815&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1712&Itemid=31

 http://www.fehervarihirek.hu/index.php?option=com_content&task=view&id=1653&Itemid=31

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >