Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Sok kutya kóborolt el a szilveszteri petárdázás miatt
Sok kutya kóborolt el a szilveszteri petárdázás miatt Nyomtatás E-mail
Írta: Bácskai Gergely   
2017. január 03.
ImageIdén is rengeteg kutya kóborolt el a szilveszteri petárdázások és tűzijátékok miatt. A szakembereknek bőven akad dolguk, amit megnehezít, hogy sok kutyában még mindig nincs chip, így nehezebb megtalálni a gazdikat. Aki találkozik ilyen kutyával, a 06 30/206-5372 ügyeleti számon kérhet segítséget, a szakemberek pedig befogják a kutyát.

 

Ami az embereknek szórakozás, az a négylábúaknak sok esetben rémálom. Idén is rengeteg kutya riadt meg és szökött el otthonról a petárdák és tűzijátékok miatt, ezek a kutyák sok esetben akár 20-30 kilométerre is elkóborolnak. Molnár Tamásné, az Alpha Segítő Kéz Állatkórházi Alapítvány képviselője elmondta, hogy folyamatosan csörögnek a telefonok az ASKA-nál a talált kutyák és az aggódó, kutyájukat kereső gazdák miatt. Molnár Tamásné elmondta, voltak olyan állatok is, akik nem élték túl a szilvesztert, vagy olyan súlyos sérüléseket szenvedtek, hogy el kellett altatni őket. "Ők az áldozatai ennek a szilveszteri őrületnek. Azt is el kell mondanom, hogy még mindig nincsenek mikrochipek a kutyákban még mindig ott tartunk, hogy fénykép alapján próbáljuk megtalálni a gazdák jelentős hányadát." - tette hozzá.
 

 
A szakember szerint az elmúlt két napban sok kutya hazakerülhetett, de még rengeteg kutya kóborol, ők szinte bárhol felbukkanhatnak, így fontos a fokozott figyelem. Molnár Tamásné azt javasolja, hogy a megtalált kutyát ne kezdjük el kergetni, hanem kérjük szakember segítségét. "Az szokott lenni a legnagyobb probléma, hogy megpróbálják megfogni a stresszes állapotban lévő kutyát." - hangsúlyozta. Aki találkozik ilyen kutyával, a 06 30/206-5372 ügyeleti számon kérhet segítséget, a szakemberek pedig befogják a kutyát.

 

 
< Előző   Következő >