Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Értékes pontszerzés Bécsben Nyomtatás E-mail
Írta: Andics Gábor   
2008. november 26.

ImageAz Alba Volán hatalmas küzdelemben, büntetők után szenvedett 4-3-as vereséget a listavezető Vienna Capitals otthonában, miután Kovács, Palkovics és Ocskay góljaival a rendes játékidőben döntetlent játszottak Bécsben. - Aligha számítottak ilyen harcos Volánra a bécsiek, akik ugyan a csapat és a liga jelenlegi legeredményesebb játékosa, Patrick Lebeau révén már alig több, mint öt perc után vezetéshez jutottak, sokáig nem örülhettek: az utóbbi időben parádásan játszó Kovács Csaba két és fél perccel később Martz átadását gólra váltotta, s ezzel alaposan meglepte Ted Sator alakulata a hazaiakat.

Láttuk már, hogy a Volán – miután szigorúan megbüntette őket a fegyelmi bizottság – ezer fokon ég, s nem törődve a körülményekkel, fogcsikorgatva harcol, hiszen így tett legutóbb a Linz, előtte pedig a Jesenice ellen is, de arra talán kevesen számítottak, hogy az első helyezett Vienna Capitals otthonában még a vezetés megszerzéséhez is lesz ereje. Márpedig így történt, a mérkőzés felénél jártak a felek, amikor az első fehérvári gól szerzője, Kovács Csaba – akit a napokban Prima Primissima díjjal jutalmaztak – gólpasszt adott Palkovicsnak, s a linziek elleni egyetlen gól szerzője most sem hibázott.

A hazaiak azonban kiváló erőkből állnak, s a Volán nem tudta sokáig megtartani előnyét: öt perccel a harmad vége előtt Divis egyenlített. Ez az eredmény még így is kiváló volt a vendégeknek, ám Riihijarvi a záró harmadot góllal kezdte, az átadást ki más, mint Lebeau adta, s máris a hazai csapat játszhatott nyugodtabban, magabiztosabban. Kilátástalannak tűnt, hogy a három sorral felálló Alba Volán az utolsó negyed órában annyira meglepje nagynevű ellenfelét, hogy az pontot, pontokat eredményezzen, de persze a fehérváriak ebben a szezonban varázsoltak már a jégen.

S ez történt most is. Két perc sem volt vissza a mérkőzésból, amikor Ocskay Gábor belőtte csapata harmadik gólját, ezzel egy biztos ponthoz segítve az együttest. A rendes játékidőben már nem született töb találat, így következhetett a hosszabbítás, de mivel sekkor sem dőlt el semmi, büntetők következtek. Ebben viszont alulmaradtunk, Bjornlie bevette Szuper kapuját, s ezzel végül a Vienna Capitals győzött. Ám az Alba Volán minden egyes játékosát óriáis dicséret illeti ezért az eredményért és a mutatott játékért.

JÉGKORONG, EBEL, 25. FORDULÓ:


VIENNA CAPITALS – ALBA VOLÁN 4-2 (1-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-0, 1-0)
Bécs, 2800 néző. Vezette: Borut Lesnjak (Gregor Korosec, Ales Lesnjak)


VIENNA CAPITALS: Labbe (kapus) – Casparsson, Bjornlie, Dolezal, Selmser, Tropper, Lynch, Ignatjevs, Healey, Gallant, Riihijarvi 1, Werenka, Teppert, Lederer, Lebeau 1 (1), Rotter. Vezetőedző: Kevin Gaudet.


ALBA VOLÁN: Szuper (kapus) – Martens, Tokaji, Palkovics 1, Ocskay 1, Forsyth, Horváth A., Byström, Fekete, Martz (1), Kovács Cs. 1 (1), Ondrejcik, Jobb, Sofron, Nagy G., Benk, Hegyi. Vezetőedző: Ted Sator.


Kiállítások: 6 ill. 4 perc

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >