Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Újra lesz karnevál Velencén! Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. január 17.
ImageElőször, 2015-ben Farsangi Forgatagként indult - már akkor is élénk érdeklődés mellett zajlott -, majd tavaly Velencei Karnevál néven tízezres tömeget vonzott a Korzóra az immár hagyományos télűző esemény.

 

A II. Velencei Karneválra 2017. február 25-én kerül sor a jól bevált helyszínen, igaz, tulajdonképpen egész Velencét érinti majd a nagyszabású program. A reneszánsz karneváli hangulatot idéző események sora 13:30-kor jelmezes felvonulással indul, majd 15:00 órától a Garagulya társulat „Itt a farsang, áll a bál” vidám óriásbábos előadását tekintheti meg a nagyérdemű. Ezt követően lesz jégszobor faragás, reneszánsz táncház, artista és zsonglőr bemutató, akrobatikus tűzzsonglőr show, óriásmáglyán télboszorka-égetés és végül karneváli party.

 


 

A jégszobrászkodás központi témája lesz a Velencei Karnaválnak. 18:20-kor M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrász – látványos pirotechnikai show kíséretében - 10 perc alatt faragja ki látványos jégszobrát, miközben bárki benevezhet az egész délután tartó jégszobrász versenybe is. Jelentkezni 3-4 fős csapatokkal lehet, a nevezési díj 10 000 Ft, amit a Tourinform irodában kell befizetni 2017. február 15-ig. A nevezési határidő ugyancsak február 15. Szakértő zsűri bírálja el az alkotásokat. A zsűri tagjai közt köszönthetjük Péter Ágnes Munkácsy díjas szobrászművészt és M. Tóth Zsolt aranyérmes nemzetközi bajnok jégszobrászt.

Aki szeretne megszabadulni valós vagy vélt rossz tulajdonságától félelmeitől, az egy kis papírlapra felírhatja, és ha leadja a Tourinform irodában, a TDM szervező munkatársai felragasztják a télboszorkára és elégetik vele együtt. További részletek hamarosan.

Aki csak teheti, húzzon jelmezt e jeles napon és csatlakozzon a télűzők karneváli csapatához!

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >