Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Frissítő forrás
Frissítő forrás Nyomtatás E-mail
Írta: Kész-Varga Mónika   
2017. január 27.
ImageA Megújulás éve 2017 – 500 éves a reformáció mottóval január 28-án indul útjára a Reformáció Emlékéve székesfehérvári programsorozata. A Városháza Dísztermében 18 órakor kezdődő nyitó ünnepségen köszöntőt mondanak protestáns egyházi vezetők, valamint a város polgármestere. Az esten fellép az Ökumenikus kórus és előadást tart Kovács Eleonóra főlevéltáros. A rendezvényre mindenkit szeretettel várnak!

 

A múlt tisztelete és a jelen számára megfogalmazott üzenet mellett a 2017-es Emlékév a jövőbe is tekint. Ennek jegyében állította össze az év programjait a Reformáció Emlékévét előkészítő bizottság is, az 500. évforduló kapcsán. 

A nyitó ünnepségre január 28-án, szombaton 18 órakor kerül sor a Városháza Dísztermében, ahol az "Erős vár a mi Istenünk" című zsoltárral veszi kezdetét a rendezvény, majd felhangzik a 90. genfi zsoltár is  az Ökumenikus kórus előadásában. Az eseményen beszédet mond dr. Cser-Palkovics András polgármester, valamint a protestáns egyházak vezetői. 

Kovács Eleonóra főlevéltáros előadása keretében a reformáció kialakulásának székesfehérvári vonatkozásaiba nyerhetnek betekintést a résztvevők. Majd Reményik Sándor egyik versével és közös énekléssel zárul a program. 

A közös ünneplés jegyében a szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak a rendezvényre! 

 

További információ:
www.frissitoforras.hu

 

 
< Előző   Következő >