Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
A jégkorong utánpótlásra kap, a vb-re azonban nem kap pénzt Nyomtatás E-mail
Írta: www.cserpalkovics.hu   
2008. november 27.

ImageA magyar jégkorong kap pluszpénzt az utánpótlásra, a jégkorong-válogatott ellenben nem kap többlettámogatást a jövő évi A csoportos világbajnokságra való felkészülésre - döntött róla az Országgyűlés kedden. Az Országgyűlés keddi ülésén elfogadta a jégkorong utánpótlásának 170 millió forintos többlettámogatásáról szóló költségvetési módosító indítványt. A képviselők 189 igen, 188 nem szavazattal és egy tartózkodással voksoltak az utánpótlás támogatásáról és végül az ülést elnöklő Harrach Péter (KDNP) igen szavazatával fogadta el az Országgyűlés a javaslatot.

Az indítvány 170 millió forintot vesz el a Miniszterelnöki Hivatal (MeH) lakossági tájékoztatásra fordítható forrásaiból és csoportosítja át az Önkormányzati Minisztériumon (ÖM) belül a sportág utánpótlás nevelésére.

A magyar jégkorong válogatott jövő évi "A" csoportos világbajnokságra való felkészülésének hasonló forrásból történő 100 millió forintos támogatását ugyanakkor 181 igen és 189 nem szavazattal elutasította a parlament. A módosítókat fideszes politikusok nyújtották be.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >