Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Egyház arrow Püspöki szentmise a betegek világnapján
Püspöki szentmise a betegek világnapján Nyomtatás E-mail
Írta: Fehérvári Hírek   
2017. február 10.
ImageFebruár 11-én szombaton délelőtt 10 órakor Spányi Antal megyés püspök a Szent Imre templomban koncelebrált szentmisét mutat be a város papságával, amelynek keretében kiszolgáltatja a betegek kenetének szentségét. A beteg hívek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait.

 

1992-től II. János Pál kezdeményezésére február 11-e a Betegek Világnapja annak emlékére, hogy Lourdes-ban 1858. február 11-én jelent meg a Szűzanya Soubirous Bernadett 14 éves francia lánynak, majd február 15-én a sziklabarlangban csodatevő forrás fakadt. Lourdes-ban a zarándokok száma évente több mint félmillió és a jelenéstől eltelt időszakban történt, természetes módon meg nem magyarázható gyógyulások száma is több ezerre tehető. A Betegek világnapjának célja, hogy "Isten egész népe kellő figyelmet szenteljen a betegeknek, segítse elő a szenvedés megértését." Ezen a napon kérik a "Betegek gyógyítóját", hogy testi és lelki bajainkból a kegyelem kiemeljen és segítsen.

 
A beteg hívek mellett megemlékeznek mindazokról az orvosokról, nővérekről, betegápolókról, akik önzetlen szolgálatukkal enyhítik a szenvedők fájdalmait. A „kereszthordozás tanúságtétele” elnevezésű esemény a székesfehérvári egyházmegye kiemelt eseménye.

 

 
< Előző   Következő >