Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow "Hagyományt teremtünk..."
"Hagyományt teremtünk..." Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. február 15.
A 13-as számot legtöbben a szerencsétlenséggel azonosítják. Nem úgy a kincsesbányai Kincs Kultúra Sport Szabadidős Egyesület, amely most ünnepli fennállásának 13. évfordulóját, s igen sikeres éveket tudhat maga mögött.

 

Az egyesület egy internetes klubból nőtte ki magát. A szervezet alapítói sokáig a fiatalokra összpontosítottak, s nekik kínáltak hétvégi elfoglaltságként értelmes szabadidős programokat. Később kosárlabdacsapatot alakítottak, s a móri kosárlabda kedvelőkkel kiegészülve hosszú évekig játszottak a megye bajnokságban.

Napjainkra legfontosabb feladatuknak azt tartják, hogy ingyenes sportolási lehetőséget biztosítanak a kincsesbányaiaknak és minden érdeklődőnek. A kínálatban kosárlabda, asztalitenisz, kosárlabda szerepel a hét három napján. Ezen kívül hosszú évek óta szerveznek egész napos családi programokat, ahol minden program, s az ebéd is ingyenes.

Szintén hagyományteremtő céllal hét évvel ezelőtt indították útjára az egykori nagy tehetségről elnevezett Töltésy Pál Asztalitenisz Emlékversenyt, ami mára már igen színes programmá nőtte ki magát, óriási érdeklődést vonva magával.

Túraszakosztályuk tagjai rendszeresen  vesznek részt közös kirándulásokon a helyi általános iskola diákjaival. Erejükhöz mérten részt vettek az elmúlt év végi jótékonysági akcióban is, s 46 ajándékcsomagot ajándékoztak a kincsesi ovisoknak.

Szatzker Csaba, az egyesület képviselője elmondta lapunknak, hogy 2017-ben a korábban beindított programjaik fenntarthatóságára helyezik majd a hangsúlyt. Új elemként októberben terepfutó versenyt rendeznek Kincsesbánya és Bakonykúti között. Az útvonal a Kelet-Bakony legszebb tájain halad át.

„Egyesületünk működését elsősorban önkormányzati képviselői díjunk lemondásából finanszírozzuk. Kiss Péter elnök és jómagam így 360 ezer ft-val támogatjuk egyesületünket.” – árulta el Szatzker Csaba – „Képviselőként fontosnak érezzük, hogy támogassunk más, Kincsesbányán értékes tevékenységet végző szervezetet is. Így, szintén képviselői díjunkból 180 ezer ft-val támogatjuk a helyi polgárőröket. Szintén jelentős bevétel  szabadidős egyesületünknek a lakosok 1%-os felajánlása, melyből az elmúlt évben közel 300 ezer ft gyúlt össze.”

A 13-as szám tehát egyáltalán nem mondható szerencsétlennek a Kincs Kultúra Sport Szabadidős Egyesület esetében.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >