Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Belpolitika arrow Musical.ly - az új őrület
Musical.ly - az új őrület Nyomtatás E-mail
Írta: Temesvári Márta   
2017. február 16.
Ismerik azt a klipkészítő applikációt, amelyben különböző dalszámokra lehet videókat készíteni? Ha a kedves olvasó 10-40 év közötti, akkor valószínűleg nem hangzik számára újdonságnak ez a téma. Aki még tinédzser, annak azért nem, mert maga is űzi ezt a „hobbit”, aki pedig a szülői státuszban van, az gyermeke révén szembesül a musically-val.

 

A musical.ly egy olyan ingyenesen letölthető applikáció, amely egyszerűen kezelhető, és csupán némi fantázia – és egy okostelefon - kell ahhoz, hogy a leleményes tinédzser (mert főként az ő körükben népszerű ez a kreatív „játék”) vicces, érdekes vagy meghökkentő kisfilmeket készítsen, majd azt feltöltse a „Hálóra”.

 

Kapcsolódó kép
                                                                      A musical.ly hazai sztárja: Nagy Liza

 

Merthogy az is fontos, hogy a népszerű zeneszámokra megkreált videókat minél többen lássák, és a készítő visszacsatolást kapjon arra vonatkozóan, hogy mennyire találták a „nézők” szimpatikusnak ötleteit, vagyis – a Facebook-os világ szlengjével élve – hogy hányan dobnak rá like-ot!

 

Képtalálat a következőre: „liza nagy”
 

Sőt, a legjobban értékelt „klipkészítők” elég komoly hírnevet is szereznek magunknak. Itt van például a Budapesten élő Nagy Liza, akit jelen állás szerint a musically-n 4,83 millió like-kal büszkélkedhet eddig a pillanatig. (Mire ezt a mondatot leírom, bizonyára még jön hozzá néhány száz kedvelés.)

A napokban 13 évessé vált tinédzser – ahogy a többi musical.ly-s sztár is – rendszeresen szervez musically-s találkozókat, ahol a rajongóknak lehetőségük nyílik arra, hogy közös videókat készítsenek vele, illetve, hogy baráti kapcsolatokat ápoljanak – élőben is. A kommunikáció elsődleges formája természetesen az Interneten zajló beszélgetés, hiszen az ország minden tájáról özönlenek a levelek a „követőktől”, akikkel fontos a rendszeres kapcsolattartás. (Sőt, a kislánynak a világ minden tájáról van „kedvelője”.)

 

Képtalálat a következőre: „liza nagy”
                                                                    Nagy Liza anyukájával, Farkas Ritával

 

S mióta ennyire átszőtte világunkat a „Háló”, szinte már azok is nagyrészt számítógép és okostelefon segítségével beszélgetnek, akik egymás mellett laknak. Ha belegondolok ifjú koromra, amikor gyerek-szomszédok nélkül sóhajtoztam otthon, és csak a tanórákon volt lehetőségem a kortársaimmal beszélgetni, mert nagyon messze laktunk az iskolától, hát… Jól jött volna néhány „mai, modern” kommunikációs csatorna!

No, de vissza Lizához, akire még a lányom hívta fel a figyelmemet pár hónappal ezelőtt: megkért, hogy menjünk el egy találkozójára. Bár e program végül elmaradt (a mi részünkről, és koordinációs problémáinknak köszönhetően), mégis lehetőségünk nyílt arra, hogy „külön” beszélgessünk a kislánnyal, amikor Velencére utazott családjával egy kicsit wellnesselni.

Kiderült, hogy Liza nemcsak musical.ly-kat készít, hanem szépségversenyekre is jár. A fotós pedig, aki e versenyre és fotózásra hívta, pont a videóit látva határozta el, hogy felkeresi. Ez az applikáció tehát több lehetőséget rejt annál, minthogy a klip készítője szórakoztassa a közönséget.

 

Képtalálat a következőre: „liza nagy”
                                                                       Liza egy modellfotózáson

 

Liza klipjei rendszeresen a magyar toplista első helyén szerepelnek. Produkcióiba sokszor bele szokott csempészni némi akrobatikát is. Nemhiába, no, évek óta versenyszerűen aerobik-ozik. Volt már első helyezett nemzetközi versenyeken, magyar kupán is.

A sport egyébként nem áll messze családja többi tagjától sem: nővére fittness modell (jelenleg személyi edzőként dolgozik egy luxushajón), iker testvérei pedig úsztak, táncoltak.

S mire ezt a cikket megírtam, Liza már fel is tett egy újabb kisfilmet rajongói nagy örömére…

 

Képtalálat a következőre: „liza nagy”
                                                                                      Fotók: Paprika Christian

 

 

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >