Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Zárásként kitömték a csonka Volánt Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. február 22.
ImageLidércnyomás-szerű EBEL-szezon végére ért kedden este a Fehérvár AV19 jégkorong csapata a középszakasz utolsó, villachi mérkőzésével.

 

Karintiában két csalódott csapat találkozott, hiszen az már korábban eldőlt, hogy egyik sem juthat be a rájátszásba. A hazaiak ettől függetlenül több motivációt találtak, mint a minden tekintetben szétesett fehérvári egylet, amely ráadásul alig 3 sorral állt fel, mert néhány magyar kulcsjátékos a MOL Ligás csapatnak segít a MAC elleni rájátszás hajrájában, így ők pihentek most. A VSV kihasználta minden előnyét, ami erre a derbire adott volt számára, és simán, 7-3-ra verte Benoit Laporte alakulatát. A Volán 0-5 után ütötte az első gólját...

Ezt az idényt nagyon gyorsan el kell felejteni, a MOL Ligában még van egy nagyon halovány sansz fordítani a MAC ellen, aztán - ha összejön, ha nem - a keret zöme a válogatottra és a Divízió 1/A-s vb-re koncentrálhat, miközben a vezetők elkezdhetik újraépíteni a csapatot és a szakmai stábot, mert mindkettőnek alapos renoválásra van szüksége, ez nyilvánvaló.

Sokan a vezetőség megújítását is követelik, többen sürgetik, hogy a fehérvári hokit a csúcsra juttató Ocskay Gábor szakosztályigazgató maga is vonja le a megfelelő konzekvenciát. Azt azonban nem szabad elfelejteni, hogy Ocskay nélkül ma nem biztos, hogy a sportág honi fellegvára lenne az AV19, az ő áldozatos, immár több, mint 30 éve tartó munkássága az alapja annak, hogy másfél évtizede már az első számú magyar klubcsapatnak mondhatja magát a Volán. Ezen akkor sem léphetünk túl, ha most éppen egy hatalmas gödörben van a társaság és ebben az idényben nyilvánvalóan a menedzsment is elkövetett hibákat. Van annyira jó szakember és menedzser az egész hazai hokisport ikonjának számító "Csicsó", hogy tökéletesen látja, tudja, hol hibáztak, hibázott, és azt is tudja, miként lehet ezeket helyrehozni.

 

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >