Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Kék hírek arrow Meghalt a Happy Gang Mohaman-je
Meghalt a Happy Gang Mohaman-je Nyomtatás E-mail
Írta: Mátay Balázs   
2017. március 06.
ImageSzomorú hírt közölt vasárnap este az MTI: mindössze 45 éves korában elhunyt Meggyes Roland "Mohaman", a Happy Gang együttes egyik alapító tagja.

 

A mindössze 45 éves zenészt szombaton éjjel érte a halál szívelégtelenség következtében - mondta el nevelőapja, Maruzsi László. A Mohaman művésznéven ismert rapper, előadóművészt 1994-ben a Happy Gang együttes tagjaként ismerte meg a közönség, akikor berobbantak a hazai popzenei elitbe.

Első albumuk Zimme-zumm címmel jelent meg, erről a címadó felvétel mellett a Boomshaka is igen népszerű volt a fiatalok körében. Második cd-jük a Boojaka volt, ez 1995-ben jelent meg, erről a Kérek egy kulcsot a szívedhez és a Minő guminő lett nagy siker, ezek futtatták be igazán a triót. 1996 májusában telt házas koncertet adtak a Petőfi Csarnokban, majd a Bravo újság közönségszavazatai alapján megválasztották őket az év legnépszerűbb zenekarának. Ugyanebben az évben jelent meg harmadik albumuk Dauer címmel. 1997 áprilisában felléptek a Total Dance Fesztiválon és megjelent negyedik lemezük, a Freestyle.

 


 

A korábban említetteken kívül az Öreg Sam, a Sokáig voltam távol, a Fiatal szerelem, a Lógatom a lábam és a Szentkarácsony említhető népszerű, sikeres zeneszámként a Happy Gang munkássága kapcsán.

A csapat 1999-es feloszlása után Meggyes Roland szólókarrierbe kezdett, és a 2000-es évek elején több önálló lemeze jelent meg. Az utóbbi években már csak drog- és alkoholproblémáival, anyagi gondjaival került a bulvárlapok célkeresztjébe.

 

 
< Előző   Következő >