Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap
Uniós tagjelölt országok fiatal politikusaival találkoztunk Nyomtatás E-mail
Írta: Fidelitas - Dr. Maurer Szemere Külügyi Kabinet   
2008. november 30.

ImageNemrégiben került megrendezésre a Schuman Intézet szervezésében a "Fiatal Vezetők" 2008/2009 elnevezésű képzés második szakasza. A budapesti előadás - és rendezvénysorozat célja, hogy a Kelet és Délkelet-Európa tagjelölt államaiból érkezett, jobbközép politikai családba tartozó ifjúsági szervezetek fiatal politikuspalántái jobban megismerjék az uniós tagállamok politikai berendezkedését.

Az Albániából, Fehéroroszországból, Bosznia és Hercegovinából, Horvátországból és Macedóniából, Koszovóból, Moldovából, Montenegróból, Szerbiából (a balkáni tagjelölt országokból), Törökországból és Ukrajnából érkezett testvérszervezetek képviselői a Fidelitas tagjaival is találkoztak.

Az egy hetes kurzus célja a nemzetközi és biztonságpolitikai témák megvitatása a kérdés jeles magyar és külföldi szakértőinek bevonásával. A program során a résztvevőknek alkalmuk volt betekintést nyerni a Parlament működésébe is, ahol többek közt találkozhattak Dr. Nagy Andor képviselővel, az Országgyűlés Külügyi Bizottságának KDNP-s tagjával, valamint Szabó Márkkal a Nézőpont Intézet elemzőjével.

 

Image
Fotó: Fidelitas

A program végén a Fidelitas részéről Maurer Szemere és Király Erzsébet találkozott a testvérszervezetek tagjaival. A találkozó során természetesen főként olyan aktuálpolitikai kérdések kerültek elő, mint például a jövő évi moldovai általános választások, a grúziai események kihatásai a térség országainak biztonságára, Oroszország energiapolitikája, vagy éppen az európai uniós csatlakozást illetően kedvező szerb belpolitikai fejlemények.

A meghívottak nagyon hasznosnak ítélték a programot, amely jövő év januárjában fog folytatódni.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >