Advertisement
Advertisement

Advertisement
Advertisement
Kezdőlap arrow Gazdaság arrow A költségvetésről tájékoztatták az FMGYSZ elnökségét
A költségvetésről tájékoztatták az FMGYSZ elnökségét Nyomtatás E-mail
Írta: Havasi Timea   
2017. március 14.
ImageA Városházán tett látogatást tegnap délután a Fejér Megyei Gyáriparok Szövetségének elnöksége. A dr. Cser-Palkovics András polgármester és Égi Tamás alpolgármester részvételével rendezett találkozón tájékoztató hangzott el Székesfehérvár 2017. évi költségvetéséről, a város gazdasági helyzetéről, a fejlődés lehetőségiről és annak feltételeiről.

 

A Fejér Megyei Gyáriparosok Szövetségének célja, hogy aktívan közreműködjön Székesfehérvár, a megye és az ország gazdaságát érintő döntések meghozatalában. A szervezet fontos feladatának tekinti, hogy bekapcsolódjon a gazdaságélénkítést elősegítő folyamatokba, és fellépjen a megyei munkaadók és vállalkozók érdekében és védelmében. – olvasható az FMGYSZ honlapján.

A szervezet elnöksége dr. Cser-Palkovics András polgármesterrel és Égi Tamás alpolgármesterrel tárgyalt tegnap délután a Városházán, a találkozó apropóját a város 2017. évi költségvetése adta. Székesfehérvár polgármestere tájékoztatta a megjelenteket a büdzsé összeállításának menetéről, alapelveiről és főbb irányelveiről, a kiadásokról és a bevételi forrásokról. Szó volt arról, hogy folytatódik az intézmények fejlesztését célzó Ybl Miklós-program, illetve az útfelújításokat és parkoló-fejlesztéseket tartalmazó Saára Gyula-program, de kiemelten kezeli a város az oktatás, a közbiztonság és az egészségügy fejlesztését is. A találkozón beszéltek továbbá a különféle ágazatok finanszírozásáról, a közműcégek helyzetéről és a város gazdasági életében végbemenő folyamatokról, változásokról.

Az FMGYSZ elnöksége részéről elhangzott, hogy a gazdaságfejlesztéssel párhuzamosan, a kvalifikált munkaerő megtartása és a külföldön dolgozó magyarok hazacsábítása érdekében szükség lenne a lakhatás, a letelepülés támogatására is. Ugyancsak tárgyaltak a résztvevők a kerékpárút-fejlesztés és a parkolási problémák megoldásának lehetőségeiről.

Hozzászólások
Hozzászólást csupán a bejegyzett felhasználó tehet hozzá!

3.21 Copyright (C) 2007 Alain Georgette / Copyright (C) 2006 Frantisek Hliva. All rights reserved."

 
< Előző   Következő >